Михайло Подоляк, старши съветникът на украинския президент Володимир Зеленски заяви,

...
Михайло Подоляк, старши съветникът на украинския президент Володимир Зеленски заяви,
Коментари Харесай

Подоляк: Преговорите за Азовстал продължават, Русия да се въздържа от коментари

Михайло Подоляк, старши съветникът на украинския президент Володимир Зеленски съобщи, че процесът на евакуация от стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол продължава и е сложен.

Той прикани към възпиране от мнения на обстановката.
 Изключително сложни договаряния тегнат над
Изключително сложни договаряния тегнат над " Азовстал "

Украйна договаря за евакуацията на 60 души тежко ранени и медици

" Процесът на евакуация продължава, сложен е. Виждате изказванията на съветските медии и политици - те са доста нападателни. Затова дано бъдем деликатни ", сподели Подоляк в изявление за Радио НВ, предава Укринформ.

По думите му, в този развой има доста авторитетни медиатори, в това число интернационалните институции и представители на някои други страни.

В същото време, съветникът отбелязва, че ще може да се разяснява по-подробно евакуацията от Азовстал " доста по-късно " , когато интервенцията завърши.
 Захарова: Зеленски лъже, че Украйна стои зад евакуацията от Азовстал
Захарова: Зеленски лъже, че Украйна стои зад евакуацията от Азовстал

Украйна се е научила да лъже от американски и натовски експерти

Припомняме, че по-рано Русия упрекна президента на Украйна Володимир Зеленски в " неистини и агитация ". Причината е изказване, описващо предаването на бойци, защитаващи Мариупол, на съветските сили като " избавителна интервенция ", инициирана от украинската страна.

Москва съобщи, че близо 1000 бойци, хванати в капан в мариуполския стоманодобив " Азовстал ", са били евакуирани в региони, държани от подкрепяни от Русия бунтовници.

Захарова сподели, че украинските управляващи настояват, че това е филантропична интервенция, проведена от Киев, " показва техните неистини и агитация, учредени на лъжите, които те са употребявали през цялото това време ". Тя също по този начин твърди, че Украйна се е " научила да лъже " от " американски и натовски експерти ".
 Русия разгласи, че 989 военни са се предали от
Русия разгласи, че 989 военни са се предали от " Азовстал "

Сред тях имало общо 80 ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР