Михаил Славчев е на 33 години. Завършил е Техническия университет

...
Михаил Славчев е на 33 години. Завършил е Техническия университет
Коментари Харесай

Михаил Славчев: Достойните хора могат да изчистят политиката

Михаил Славчев е на 33 години. Завършил е Техническия университет в София, компетентност транспортна техника и технологии. В момента управлява отдел " Автотранспорт " в охранителна компания и е механически специалист при осъществяване на одити на " Системи за ръководство на качеството ISO 9001 ". Семеен, с едно дете. Член е на Българска социалистическа партия и на идните избори е претендент за общински консултант от левицата в община Божурище.

" Младите би трябвало да получат късмет да се развиват, с цел да покажат целия си капацитет "

- Г-н Славчев, към този момент няколко пъти организирате митинги с искане, най-общо казано, Божурище да бъде обвързвано посредством път със София. Защо се стигна до тези акции?

- Хубавото и умерено допреди няколко години Божурище ежедневно се разраства. Изгради се икономическа зона, която като цяло е в плюс за общината. За страдание стана още веднъж " по български " - има икономическа зона без нужната инфраструктура към нея. По тази причина целият трафик към зоната минава през главния вход за Божурище, през обитаеми места, жилищни квартали и затруднява всички жители както на Божурище, по този начин и на столичния квартал " Толева махала ". Допълнително трафикът предизвиква много звук, води след себе си и доста нечистотия. Всички тези неща ни накараха да потърсим решение, видяхме го в продължаването на бул. " Царица Йоана " до индустриалните зони.

- От какъв брой време се пробвате да постигнете нещо и има ли развиване по тематиката?

- Още преди две години направихме среща с изпълнителния шеф на Индустриални зони госпожа Барес. Стана ясно, че тематиката с инфраструктурата е тотално подценена и към момента нищо не е задействано. Това ни подтикна като жители сами да се организираме бързо, по този начин започнаха и митингите. Този план е жизненоважен освен за живеещите в Божурище и в " Толева махала ", само че и за страната, защото става въпрос за много задгранични вложения. Пътят е значим, тъй като има прекалено много хора, които разчитат на положителната инфраструктура, с цел да могат да обслужват компаниите си. На 12 септември тази година при разкриване на логистичен парк на датска компания се организира следващият митинг, при който спряхме кортежа на министър-председателя Бойко Борисов и разговаряхме с него. Получихме увещание от негова страна, че казусът ни ще бъде решен. Надяваме се това да се случи в действителност.

- Все повече младежи се реалокират от дребните обитаеми места в столицата. Какъв е шансът да задържат младежите си?

- Шансът е на такива територии да се развива бизнесът, само че без това да става за сметка на жителите. Ето, в тази ситуация Божурище - да развиваме икономическа зона, там са заети доста локални поданици, идват и хора от София... Въпросът обаче е решен единствено отчасти, има доста неизяснени и неуредени детайлности, което пречи на част от популацията. Получава се по този начин, че една част от Божурище харесва зоната, а другата е по-скоро песимистично настроена към нея поради влошения трафик, тапите и неуредиците. Необходимо е да има баланс сред бизнеса и живеещите в градовете и в по-малките обитаеми места.

- Въпреки близостта си до София, Божурище е обособена община. Това оказва помощ или затруднява ръководството?

- Доста комплициран въпрос. Според мен оказва помощ - за сметка на регионите в София локалната власт тук не зависи от Столичната община като бюджет и като решения. Това е добре, управниците сами вземат решение кое е най-хубавото за живеещите в община Божурище. В същото време близостта със София непроменяемо води до съгласуваност с града. Има моменти, в които без връзка и взаимна работа сред Столичната община и община Божурище нещата няма по какъв начин да вървят обикновено.

- Предстоят избори за локална власт. Какво бихте желали да бъде променено в Божурище съответно?

- Божурище има много нерешени въпроси, тематиките за смяна са доста. Както към този момент споделих, за мен е значимо да се усъвършенства доста инфраструктурата на града. Имаме проблеми с водоснабдяването - изключително през летните месеци. Като цяло чистотата за мен е приоритет, на който би трябвало да се обърне по-голямо внимание. Бих желал да има от време на време разчистване на целия град, приказвам за измиване на улици, за разчистване на паркове и на градинки, нещо, което сега остана на назад във времето за общинарите.

- Член сте на Българска социалистическа партия. Какво оферират социалистите за младежите като вас? Защо избрахте тъкмо тази партия?

- Българска социалистическа партия има ясна визия какво и по какъв начин би трябвало да се промени. Искаме да се обезпечат безвъзмездни детски градини. Българска социалистическа партия има за собствен приоритет да оказва помощ на нуждаещите се, не е не запомнила хората, които са на прага на бедността. В същото време се търси и връзка с бизнеса, обмислят се разновидности по какъв начин да се привлекат повече вложения и всичко това да става с грижа за хората.

- Мръсно нещо ли е политиката в България?

- Не. Може би доста хора одобряват политиката като мръсно нещо, само че аз персонално считам, че достойните хора като мен могат да трансформират мнението на масата.

- Ръководството на Българска социалистическа партия постоянно натъртва, че приоритет на партията ще бъдат младежите. Какво очаквате да се случи в тази тенденция?

- Аз персонално бих желал да видя повече младежи в ръководството на общините като цяло. Не споделям то да бъде построено единствено от младежи, защото не считам, че това е вярната формула. Уверен съм, че с баланс сред опита и младостта би се получил най-хубавият резултат за всяка община и несъмнено - за Божурище.

Виждам, че Българска социалистическа партия работи в тази тенденция. Ето, аз съм в листата за общински съветници, претендентът на левицата за кмет на Божурище Весела Иванова също е младеж, който заслужава опцията да се потвърди като управленец. Смятам, че младите също могат да допринесат за развиването на обитаемото си място. Важно е да получават път да се развиват, с цел да покажат целия си капацитет.

- Откъде би трябвало да стартира работа бъдещият Общински съвет?

- Първо, всеки от съветниците ясно да осъзнае, самичък за себе си, че би трябвало да работи за развиването на Божурище. Да няма скрити, подмолни покупко-продажби, персонални ползи пред тези на общината - това е най-важното. Само тогава можем да чакаме от Общинския съвет да работи интензивно за развиването на Божурище. Като цяло се нуждаем от промяна на ръководството. Надявам се да има разгръщане на общината, повече паркове и зелени зони, рационализация на съществуващите материални бази на учебни заведения и детски градини. Това са няколко от нещата, които да задържат младежите да живеят и да учат децата си в Божурище, а не да търсят София.

- Откъде могат да се намерят средства за всичко това?

- Освен от бюджета на общината, от европроекти, от хора, които се занимават с бизнес. Има от кое място. Бъдещият Общински съвет би трябвало да е доста деен тъкмо по тематиката за намиране на повече вложения. Когато те бъдат съответно осъществени в общината, животът тук несъмнено би бил по-добър.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР