Михаил и Кристина БелчевиМихаил Белчев традиционно ще празнува идващия си

...
Михаил и Кристина БелчевиМихаил Белчев традиционно ще празнува идващия си
Коментари Харесай

Мишо Белчев свика тежката артилерия за „Булевардът“

Михаил и Кристина Белчеви

Михаил Белчев обичайно ще чества идващия си имен ден в компанията на другари, сътрудници и 4000 фенове на опияняващата музика и омайващата лирика. На 8 ноември бардът на България още веднъж ще влезе в ролята освен на артист, стихотворец и композитор, само че и на подстрекател и уредник на величествен концерт – „ Булевардът “, отдаден на София. В спектакъла на връх Свети Архангел Михаил ще вземат участие представители на тежката конница в музиката и театъра. Естествено, Мишо първо ще хване микрофона за именития си шлагер, на който е наречено шоуто. „ През 1975-а прочетох стихотворението на Миряна Башева, което незабавно ме сграбчи с силата и философията си, с гения на своята авторка. Реших да основа мелодия към него. Тогава се събирахме в дома на Миряна на ъгъла на Орлов мост, където си беше същинска творчеста лаборатория – измисляха се произведения от всички жанрове, някои се  одобряваха, други се отричаха. Занесох си китарката и показах песента. Кристиян Платов, светла му памет, я хареса и сподели, че се ангажира с аранжимента. „ Булевардът “ бързо доби известност и стана шлагер – към този момент съвсем 45 години. Поколенията като че ли си я предават едно на друго, няма остаряване. Когато Георги Денков направи нов аранжимент за клипа на Българска национална телевизия, в кадър се появява и моят Косьо – тогава беше във втори клас.



Косьо и Мишо Белчеви

Днес неговите компании го карат да им пее „ Булевардът “ – а това значи, че не излиза от мода, че и най-младите правят оценка достолепията й. Отдавна е станала емблематична за столицата ни, а аз се гордея, че съм наследник на София “, споделя Мишо Белчев за евъргрийна си. Той, несъмнено, няма по какъв начин да не обере аплодисменти с „ Не остарявай, обич “, а със брачната половинка си Кристина са подготвили страхотни изненади за меломаните. Георги Христов ще излезе със напълно ново парче, Дони и Нети също творят премиерна продукция особено за 8 ноември. Тони Димитрова и Нели Рангелова ще зарадват народа с глас и сексапил, Тоника и Стефан Диомов също ще се разпишат. Сред специфичните посетители са майсторите от „ Фондацията “, които ще вдигнат адреналина с „ Пак ще се срещнем след 10 години “ по страхотното стихотворение на Мишо Белчев. Неговите строфи от „ Сляп ден “ ще пее и Йордан Караджов. Мими Иванова, Ваня Костова и Росица Кирилова ще се изявят с класика като едно същинско Министерство на вътрешните работи. Асен Масларски, който също е в афиша, пък е направил тандем в нотите с Мишо, а той на собствен ред е излял душата си в думи, тъй като всичко това е за следващ дует с Кристина. Познавачите ще приветстват още Хайгашод Агасян, Милица Божинова, Джина Иванова, бенда на Костантин Белчев, Стефан Илчев.  Водещият Драгомир Драганов ще изпълни душите с постоянно зелени шлагери на починалия Петър Чернев. В НДК ще се случи и нещо напълно ненадейно – Мариан Бачев ще гастролира с вокалната си групировка „ Моя обич “. Владимир Карамазов и Теодора Духовникова ще завоюват още почитатели с етюди, които към този момент пазят в загадка. Софийският духов оркестър ще въодушеви публиката с изключителните си осъществявания.

„ Искаме да доставим духовна приятност на всички, които се вълнуват от изкуството. Всеки, за който музите имат значение, е невероятен човек “, споделя Кристина Белчева. „ Да възродим вярата в същинското другарство, да върнем вярата в същинската обич, да се обърнем още веднъж към полезностите – това са нашите послания. И да знаем, че няма нищо по-важно от това да се усмихваме на всеки идващ ден, подарен ни от Бога. Затова на 8 ноември ще чуете единствено песни, които са останали във времето, тъй като са били във фокуса на бита, на страстите. Както споделяше незабравимият ми военен приятел Найден Андреев, с който започнахме дружно кариерата си, сензитивните елементарно ги убиват - само че пък таман техните произведения са припознати от всяка последваща генерация, таман те пулсират в живота. А не другите – с профанизирания диалект, който „ служи “ на опростачването. Да си занимателен е наложително, само че изисква просветеност и просветеност “, безапелационен е Мишо Белчев.                

Режисьор на „ Булевардът “ е Ники Априлов. И защото постановката е и за 140 години от оповестяването на София за град номер едно на страната, някои от декорите ще бъдат в ретро атмосфера, а други ще звучат напълно съвременно. 



Георги Христов
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР