Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в-к МАРИЦА Снимка Ройтерс Йозлем Тюречи

...
Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в-к МАРИЦА Снимка Ройтерс Йозлем Тюречи
Коментари Харесай

Бионтек пускат ваксина срещу рак през 2023 г. 

Михаел ГУШЕВ, сътрудник на вестник МАРИЦА

Снимка Ройтерс

Йозлем Тюречи и Уур Шахин ще се съсредоточат върху плана за ваксина против рак, който те организираха преди пандемията. Благодарение на приходите, които получават от Covid-19 имунизацията, няма да има проблеми с ресурсите. Целта е да бъде подготвена ваксина против рак през 2023 година, заяви немското издание Билд.

Уур Шахин съобщи, че сега те са във фаза-2, " Ние преглеждаме дали нашите ваксини могат да обезпечат усъвършенстване за пациентите в съпоставяне със стандарта за лекуване. " той сподели.

Беше маркирано, че нови данни могат да бъдат разкрити през идващите две години, а първото приложение може да бъде осъществено през 2023 година

Йозлем Тюречи сподели: „ Когато осъзнахме нуждата от усъвършенстване в раковата медицина преди доста години, си помислихме: Имунната система играе основна роля и желаеме да развием имунна терапия.

Това значи, че желаеме да използваме механизмите, които имунната система е развила през милиони години еволюция, в битката против вируси или бактерии, изключително за лекуване на рак. "

Бионтек е учредена в Германия през 2008 година от турско-германските учени Йозлем Тюречи и Уур Шахин, с разбирането, че всеки пациент с рак е неповторим и методите на лекуване на всеки пациент би трябвало да бъдат индивидуализирани. Фирмата създава дейни медикаменти със характерен за пациента метод за лекуване на разнообразни болести.

През 2018 година тя си сътрудничи с Пфайзер за създаване на ваксина, основана на иРНК, за попречване на свински грип. По РНК технологията се работи в последните 30 години. През 2019 година компанията подписа съглашение с Фондация " Бил и Мелинда Гейтс " за проучване на ваксини против ХИВ и туберкулоза.

Ваксината против ковид, създадена в съдействие с Пфайзер-Бионтек, стана първата ваксина, получила утвърждение за незабавна приложимост от Световната здравна организация на 31 декември 2020 година

Учените Йозлем Тюречи и Уур Шахин бяха определени за „ Личности на годината “ за създаването на имунизацията против ковид.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР