Мигрената е сред често срещаните проблеми на съвременни хора. Това

...
Мигрената е сред често срещаните проблеми на съвременни хора. Това
Коментари Харесай

Страдате от мигрена? Задължително избягвайте тези храни

Мигрената е измежду постоянно срещаните проблеми на модерни хора. Това неприятно главоболие се следи и при двата пола, само че сякаш е по-разпространено при дамите.

Преобладаващото мнение е, че нищо не може да се направи във връзка с мигрените, само че това не е по този начин и сигурно казусът може да се реши. Освен здравна помощ, можете да извършите и няколко елементарни промени в метода си на живот, с цел да намалите риска от главоболие.

Наистина е значимо да избягвате напрежението, да намалите излагането си на изкуствена светлина, да спите задоволително. Освен това е значимо да осмислите метода си на хранене. Според проучванията има артикули, които предизвикват мигрена, и тъкмо те би трябвало да се заобикалят.

Не ви подсигуряваме, че тъкмо те са повода за вашия проблем, само че въпреки всичко може да ги изключите от менюто си и да видите по какъв начин това ви се отразява.

Ето и кои храни да се заобикалят при мигрена съгласно експертите:

Туршии

Установено е, че концентрациите на киселините и дозите на тирамина, намиращи се в туршиите, са свързани с тежко главоболие и гадене, които от време на време пораждат по време на мигренозни офанзиви.

Сушени плодове

 Сушените плодове са нездравословни при мигрена

Те са източник на сулфати. През последните години нараства осъзнаването на връзката сред сулфатите и появяването на мигрена.

Отлежало сирене

То съдържа тирамин, а той също се счита за извършител на мигрена. Така че пробвайте да намалите използването на отлежало сирене като Рокфор и Бри, или пък изцяло изключете сиренето от менюто си.

Мляко и млечни артикули

Не единствено отлежалите сирена, само че и като цяло млечните артикули, се смятат за причинители на мигренозни пристъпи при доста хора. Пробвайте да откажете този вид скотски храни и наблюдавайте какви промени настъпват в тялото ви.

Храни с мононатриев глутавам

Това е вещество, което се среща в китайската кухня и доста храни в комерсиалната верига. Използва се за възстановяване на аромата и усета. Но съгласно учените може да аргументи главоболие.

Преработени меса

Бургери в сладкарница за бързо хранене, колбаси, наденици, пушени салами - доста от модифицираните меса съдържат химикали, причиняващи главоболие и гадене при редица хора. Така че в случай че прекалявате с тях, това може да е повода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР