Миете си ръцете редовно, избягвате контакти с болни хора и

...
Миете си ръцете редовно, избягвате контакти с болни хора и
Коментари Харесай

10 странни неща, които разрушават имунитета

Миете си ръцете постоянно, избягвате контакти с заболели хора и въпреки всичко, когато пристигна сезонът на грипа, вие още веднъж сте заболели. Познато ли ви е?

Оказва се, че има неща, които не са толкоз явни, само че въпреки всичко могат да понижат отбраната на имунната ви система, а по този начин ви вършат и по-податливи на инфекции. Кои са те и по какъв начин да се предпазите от тях, преди тазгодишните вируси да нападат?

Въздухът към вас е нечист

Ако живеете в огромен град сте наясно с въздействието на нездравословните газове върху кожата и косата. Оказва се обаче, че мръсният въздух въздейства отрицателно на T клетките, които са от огромна значимост за имунната система и този резултат може да провокира инфекции. Инвестирайте в пречиствател на въздуха за дома. Може и да не можете да контролирате чистотата на въздуха на открито, само че най-малко у дома е допустимо.

Седите през по-голямата част от деня

Ако работите на бюро е съвсем несъмнено, че през по-голямата част от деня си сте на стол. Това забавя метаболизма ви, което може да накара тялото ви да усвоява съставките, които ускоряват имунитета, много по-бавно от нормално. На всеки час и половина би трябвало да си вършиме къса разходка, даже да е единствено до терасата на офиса. Дори това малко придвижване ще задейства мускулите ви и ще разсъни метаболизма ви.

Избирате неверните бюти артикули

Фон дьо загар, коректор, червило и други козметични артикули, които слагате на лицето си, се всмукват в продължение на деня. Някои от тях съдържат неестествени (дори от време на време токсични) за организма съставки и защото от време на време той не е привикнал да ги преработва, тъкмо тези съставки могат да се промъкнат сред вътрешните отбрани на тялото ви. За да избегнете тези нежелани резултати, изберете козметика от напълно натурални съставки. Колкото по-малко неща съдържа един бюти артикул, толкоз по-безопасен е за тялото ви.

Отдали сте се на нездравословна храна

Домашно приготвените тестени лакомства наподобяват отлично, само че бялото брашно в тях може да навреди на T и B клетките в тялото, които са значими за битката с заболяванията. Уверете се, че нещата, които ядете са направени от пълнозърнесто брашно. То съдържа укрепващи имунната система фибри и е по-добрият избор за тестените произведения.

Спането не ви е приоритет

Ако тялото ви не създава задоволително мелатонин, до момента в който спите, имунната ви система не може да създаде задоволително бели кръвни телца, с цел да се пребори с бактериите. Нужни са ви най-малко 7-8 часа сън всяка нощ.

Консумирате прекомерно доста протеини

Прекалено многото протеини в организма, изключително в случай че са от скотски генезис, карат тялото ви да създава повече от IGF1 хормона, който ускорява стареенето и поврежда имунната система. Не повече от 10% от дневната доза храна би трябвало да е от скотски тип (месо или мляко).

Прекарвате множеството време от деня сами

Самотните хора мъчно се борят със напрежението, а от това страда и имунната им система. Старайте се да прекарвате повече време с другари и родственици, и най-малко два пъти в седмицата излизайте някъде след работа.

В диетата ви няма задоволително мазнини

Да, ясно е, че би трябвало да избягвате наситените мазнини, само че здравословните (от риба, авокадо и ядки) в действителност имат противовъзпалителни свойства, които оказват помощ да се контролира имунната система. Избягвайте модифицираните и пържени храни, и вместо тях заложете на сьомга, сардини, бадеми, които са богати на Omega 3 и Omega 6 мазнини.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР