Microsoft предизвикаха сериозни вълнения в технологичната общност преди броени часове,

...
Microsoft предизвикаха сериозни вълнения в технологичната общност преди броени часове,
Коментари Харесай

10 важни въпроса за Microsoft Surface Duo

Microsoft провокираха съществени безредици в софтуерната общественост преди броени часове, когато показаха забавното устройство Surface Duo - сгъваем смартфон/таблет с два екрана и Android. И макар че сходен хибрид несъмнено е неповторимо и самоуверено решение, той буди повече въпроси, в сравнение с дава отговори, най-малко към този миг.

Единствените сигурни обстоятелства към този момент са, че операционната система ще бъде Android и ще би трябвало да отворите устройството, с цел да го употребявате. Ето обаче останалите въпроси, на които Microsoft би трябвало да дадат отговор, в случай че желаят Surface Duo да е заслужен противник на Galaxy S11, iPhone 12 и Pixel 5, когато всички тези флагшип смарт телефони се появят на пазара в края на 2020-а година. 1. Каква е резолюцията и технологията на екраните?
Очевидно, когато имаме сгъваемо устройство с два екрана, един от най-важните въпроси ще касае тъкмо тях. Microsoft разкри само размера - 5,6 инча, само че това е всичко, което знаем. Дали резолюцията ще бъде 2К, по сходство на Surface Pro X или Quad HD, като тази на Galaxy Note 10+? OLED технология или IGZO LCD? Каква ще е честотата на освежаване - по-традиционна 60Hz или 90 и даже повече? С оглед на идната премиера на Galaxy Fold и Huawei Mate X и техните футуристични гъвкави екрани, Surface Duo би трябвало да разполага с убийствено положителни стандартни екрани, с цел да може да има късмет.

 10 значими въпроса за Microsoft Surface Duo 2. Какъв ще е процесорът?
Колегите от Wired получиха извънреден късмет да прегледа устройството и оповестиха, че Surface Duo в актуалната си форма има Qualcomm Snapdragon 855 чипсет - сходно на флагшип Android телефоните през днешния ден. Този хардуер обаче ще е безнадеждно стар след 1 година, тъй че, за положителното на Microsoft, евентуално това е просто промеждутъчен стадий, с цел да бъде показан работещ първообраз. Остава въпросът дали финалната версия на Duo ще употребява новия Snapdragon 865 или Microsoft ще прибегне до напълно друг процесор (Intel или може би даже AMD)?3. Колко вградена памет и RAM ще има?
Съвременните смарт телефони към този момент доближават границата от 1TB вградена памет и 12GB RAM и в случай че Microsoft желае да изпъкне пред конкуренцията, би трябвало да обезпечи най-малко нещо сходно. Базов модел с 8GB RAM/128GB вградена памет наподобява разумно решение, само че доста бихме желали да забележим и модел с 16GB RAM и 1TB памет - това ще тормози освен доста смарт телефони, само че и много преносими компютри.

 10 значими въпроса за Microsoft Surface Duo 4. Ще има ли 3,5-милиметров аудио жак?
По време на презентацията на Microsoft не получихме 360-градусов взор към Surface Duo. От фотосите обаче не успяхме да забележим 3,5-милиметров аудио жак, което не е учудващо (Surface Pro X няма подобен жак), само че е малко разочароващо. При сходен размер на устройството не може да се акцентира липса на пространство или дизайнерски ограничавания за сходна липса. От друга страна, съществуването на безжични Surface Earbuds приказва задоволително за бизнес модела на сходно решение - тъпо.5. Каква ще е системата камери?
Съдейки още веднъж по фотосите, Surface Duo няма основна/задна камера, а разчита на вътрешната селфи система, която при цялостно отваряне на устройството, се трансформира в задна. Подобен ход видяхме в Huawei Mate X - забавно и хитро решение, само че при Surface Duo нямаме никаква информация за камерата или системата камери, в случай че има такава. Дали Microsoft ще бъдат консервативни и ще заложат на индивидуален датчик и оптика или ще се яхнат на вълната на двойните и тройни камери, което ще изисква и сериозна инвестиция в софтуера, който се грижи за обработката на фотосите?

 10 значими въпроса за Microsoft Surface Duo 6. Ще има ли 5G съгласуваност?
Очертава се 2020-а година да бъде годината на 5G, с изключение на може би на гъвкавите екрани. Qualcomm към този момент имат интегриран модем в последната си платформа, а Huawei също показаха личен 5G модем в Kirin 990. Има огромна възможност идващите iPhone модели също да имат тази бърза съгласуваност, тъй че, в случай че Surface Duo се появи с сходна липса в края на идната година, това сигурно ще се отрази отрицателно на продажбите.7. Какъв ще е животът на батерията?
Ето един доста значим въпрос - при два екрана, които би трябвало да бъдат захранвани, Surface Duo ще има потребност от доста сериозна батерия, с цел да обезпечи най-малко един ден самостоятелна работа. От сгъваемите Fold и Mate X имаме някаква визия, че могат да се чакат най-малко 12 часа самостоятелна работа, само че това може да се окаже незадоволително за доста консуматори, изключително когато отчетем и фактора цена на тези суперфлагмани.8. Колко друга ще е версията на Android?
Една от най-шокиращите вести към Surface Duo - с изключение на самото му битие - е операционната система. Microsoft са решили да играят конформисти и са избрали най-разпространената все още OS за мобилни устройства - Android. Каква обаче ще е версията за Duo? С оглед на дебюта, който се обрисува за края на 2020-а, това може умерено да бъде Android 11, само че въпреки това - дизайнът на устройството ще изисква много доработки - може би напълно друг UI.

 10 значими въпроса за Microsoft Surface Duo 9. Как ще наподобява геймингът на сходно устройство?
Microsoft дава обещание поддръжка на всички приложения от Play Store на Гугъл, само че не сме наясно дали това включва игри и по какъв начин тъкмо ще се случи геймингът на Duo. С двата си екрана, това устройство може да води Android гейминга до нови хоризотни - непокътнати за портативните конзоли. И даже да се трансформира в заплашителен призрачен сън за последните. 10. Каква ще е цената?
Всичко написано нагоре няма да е от изключително значение, в случай че цената на Surface Duo се окаже изцяло непосолна за множеството консуматори. Galaxy Fold стартира от 1980$, до момента в който Surface Pro X коства едвам 999$. До формалната премиера има много време, тъй че има огромна възможност Microsoft да излязат с атрактивна и конкурентна цена. Или най-малко мощно се надяваме на това.

 10 значими въпроса за Microsoft Surface Duo
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР