Microsoft иззе седем домейна, принадлежащи на Strontium, известен също като

...
Microsoft иззе седем домейна, принадлежащи на Strontium, известен също като
Коментари Харесай

Microsoft иззе руски домейни, насочени към украински медийни организации

Microsoft иззе седем домейна, принадлежащи на Strontium, прочут също като Fancy Bear или APT28, съветска хакерска група, обвързвана с военното разузнаване на страната, заяви компаниятa. Според Microsoft съветските шпиони са употребявали тези уеб сайтове, с цел да нападат украински медии, както и мозъчни тръстове за външната политика и държавни институции, ситуирани в Съединени американски щати и Европейския съюз.

Microsoft получи правосъдно предписание да поеме контрола върху всеки домейн на 6 април. След това ги пренасочва към пропуск или сървър, употребен от специалисти по киберсигурност за хващане и анализиране на злонамерени връзки. Компанията споделя, че е иззела над 100 домейна, следени от Fancy Bear преди този момент последно събаряне.

 „ Вярваме, че Strontium се пробва да откри дълготраен достъп до системите на своите цели, да обезпечи тактическа поддръжка за физическата инвазия и да филтрира сензитивна информация “, сподели в обявата Том Бърт, корпоративен вицепрезидент по сигурността и доверието на Microsoft. „ Ние уведомихме държавното управление на Украйна за активността, която открихме, и дейностите, които предприехме.

Тази съответна хакерска група има дълга история на опити да се намесва както в Украйна, по този начин и в Съединени американски щати. Fancy Bear беше обвързван с хакерски атаки против Националния комитет на Демократическата партия през 2016 година и беше ориентиран към изборите в Съединени американски щати през 2020 година

Нахлуването на Русия в Украйна единствено изостри хакерските атаки от Fancy Bear. Миналия месец Гугъл сподели, че Fancy Bear и беларуската хакерска група Ghostwriter са направили фишинг офанзива, ориентирана към украински чиновници и членове на полската войска. Хакери, спонсорирани от съветската страна, също бяха упрекнати в хакване на европейска сателитна услуга при започване на съветската инвазия в Украйна, както и в нахлуване на американските отбранителни реализатори през февруари. Не е ясно дали Fancy Bear стои зад двете офанзиви.

Повече  може на намерите в графа Технологии.

 

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР