Microsoft изглежда е в разговори, за да придобие популярното онлайн

...
Microsoft изглежда е в разговори, за да придобие популярното онлайн
Коментари Харесай

Microsoft иска да закупи GitHub

Microsoft наподобява е в диалози, с цел да придобие известното онлайн вместилище за код GitHub, оповестява Business Insider. GitHub получи оценка от 2 милиарда $ след закриването на кръга от 250 млн. $ за финансиране, воден от Sequoia Capital през 2015 година
Разговорите за евентуално придобиване са се случвали в продължение на години, само че бяха обновени съществено през последните месеци по време на разговор за вероятно маркетингово партньорство, оповестиха източници, осведомени с въпроса, пред Business Insider. Според известията GitHub желае повече пари, в сравнение с от Microsoft са били склонни да платят. Понастоящем не е известно дали диалозите са в ход.

Докладите за интереса на Microsoft към придобиването на GitHub за пръв път започнаха още през 2016 година, въпреки GitHub да го отхвърля.

GitHub към момента не е заменил основния изпълнителен шеф Крис Уанстърт, който напусна през август 2017 година Високопоставеният чиновник на Гугъл Шридхар Рамасвами е бил считан за вид в даден миг, настояват източници.

Към март GitHub се употребява постоянно от 24 милиона души , с цел да си сътрудничат и да споделят код. Сайтът хоства 80 милиона копия на отворен код за програмен продукт на езици като JavaScript, Python и C ++.

Освен милионите разработчици, обществени институции като НАСА и огромни софтуерни компании имат наличие в GitHub, в това число Гугъл, Apple, Amazon и Microsoft. С повече от 1800 складове, Microsoft понастоящем споделя доста повече код, в сравнение с някой от своите гиганти-колеги.

GitHub е основан през 2008 година и се намира в Сан Франциско. През годините уеб сайтът се трансформира в централна общественост за разработчици от целия свят.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР