Miami Open, втори кръгНаоми Осака – Анджелик Кербер 6-2, 6-3Наоми

...
Miami Open, втори кръгНаоми Осака – Анджелик Кербер 6-2, 6-3Наоми
Коментари Харесай

Осака триумфира над Кербер в битката на „мейджър“ шампионките


Miami Open, втори кръг

Наоми Осака – Анджелик Кербер 6-2, 6-3

Наоми Осака записа двусетов триумф над Анджелик Кербер в един от най-очакваните мачове от днешната стратегия на WTA 1000 шампионата в Маями. Японката се показа доста мощно и превъзхождаше доста своята съперничка, стигайки до успеха след едвам 62 минути игра.

Опонентка на международната №77 в идната фаза ще бъде Каролина Мухова, която по-рано през днешния ден сътвори една от сензациите на шампионата досега, елиминирайки Лейла Фернандес.

Осака записа шест аса против единствено един за Кербер, като в това време на направи нито една двойна неточност и завоюва 89% от точките си на първи сервис (24/27). Японката осъществя три от седемте си точки за пробив (43%), до момента в който нейната съперничка не съумя да оползотвори нито един от двата брейкпойнта, до които доближи.

Четирикратната шампионка от Големия шлем заигра доста бързо и нападателно през цялото време, като сервисът ѝ затрудняваше съществено Кербер, а продължителността на немалка част от разиграванията беше под 5 удара, което бе изцяло по усета на Осака. Това разреши на японката да осъществя ранен пробив, след който натрупа удобен задатък от 3-0. Кербер опита да редуцира пасива си, само че Осака продължи да бъде непоклатима на сервис, а в допълнение на това съумя да пробие за повторно, приключвайки първия сет при 6-2.

И двете съпернички завоюваха първите си подавания при започване на втората част, само че по-късно Осака още веднъж подвигна темпото и записа три следващи гейма на 15, повеждайки решително с 4-1. Това се оказа повратният миг за изхода от дуела, защото двукратната шампионка на US Open съумя да запази задатъка си и по този метод оформи крайното 6-2, 6-3.

Резултати от приключилите мачове от днешния ден:

Даниел Колинс – Ана Бондар 6-3, 3-6, 6-4

Лейла Фернандес – Каролина Мухова 4-6, 6-7(3)

Алисън Риск – Ализе Корне 6-2, 6-2

Алиаксандра Саснович – Дария Касаткина 7-6(5), 6-4

Магда Линет – Онс Жабур 6-7(1), 2-6

Наоми Осака – Анджелик Кербер 6-2, 6-3
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР