Метрика откри в Божурище нов логистичен център, специализиран в обработката

...
Коментари Харесай

"Метрика" откри логистичен център за обслужване на онлайн поръчки

" Метрика " откри в Божурище нов логистичен център, профилиран в обработката на артикули, които се поръчват онлайн. " Складовата база всъщност е районен хъб за обслужване на компании, които продават на три пазара в района - България, Гърция и Румъния ", заяви на конференция Милена Рамчева, изпълнителен шеф на компанията.

Фирмата, която е част от интернационалната група на френския пощенски оператор La Poste, е профилирана в осъществяването на фулфилмънт услуги в региона на онлайн търговията. С други думи - българското сдружение обезпечава целия развой по обслужване на поръчките в един електронен магазин.
На 1900 квадратни метра повърхност
Складът се намира в индустриалната зона край Божурище, ситуиран е на 1900 кв. метра повърхност и в него " Метрика " към този момент е вложила над 100 хиляди евро - за съоръжение, автоматизация, работна среда. Заетите в компанията към този момент са към 50, само че идващите няколко месеца ще се удвоят.

Новият логистичен център разрешава предпазване на над 2000 палета и обезпечава обслужване на над 7000 колета дневно. Системата на работа разрешава сложно обслужване на поръчките в един електронен магазин - от приемането до пакетирането плюс правене на нужните документи и предаване към куриерска компания (по избор на клиента). " Метрика " предлага и спомагателни услуги като оглед и обработка на върнати колета, подбиране и експедиране на колета в България и в чужбина и други
Защо външна компания
По данни на Българска Е-комерс асоциация (БЕА) през последните 5 години годишният растеж на електронната търговия в страната е сред 21% и 35%, а прогнозните данни за 2020 година са за 9% нарастване. Фулфилмънт услугите улесняват онлайн търговците в процеса на обработването на поръчките и в дават опция да съхраняват по-удобно продуктите си, когато не разполагат със личен склад. По този метод компаниите със лични онлайн магазини или продаващи в така наречен маркетплейс платформи икономисват забележителен разход за наем на склад и заплати за личен състав. В същото време не изпитва стрес при сезонни спадове в продажбите или при обичайно мощни интервали като Черен петък или в дните преди Коледа и Нова година.

" Целта на фулфилмънта е да бъде в помощ и на бизнеса, и на потребителите. Онлайн търговците получават подпомагане в оперативните и логистичните процеси, икономисват си административна работа, с цел да имат задоволително запас да се концентрират върху самия артикул и неговото маркетиране, получават ноу-хау. Наличието на задоволително складови площи разрешава на " Метрика " еластичност и опция за растеж на бизнеса ", разяснява за " Капитал " Милена Рамчева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР