META компанията-майка на Фейсбук заяви, че ще уведоми приблизително 1

...
META компанията-майка на Фейсбук заяви, че ще уведоми приблизително 1
Коментари Харесай

Предупреждение: Близо 1 милион потребители на Фейсбук с откраднати пароли

META компанията-майка на Facebook съобщи, че ще уведоми почти 1 милион консуматори на Facebook, че идентификационните им данни може да са били компрометирани заради проблеми със сигурността с приложения, изтеглени от софтуерните магазини на Apple и Alphabet.

Компанията разгласи в петък (7 октомври), че е идентифицирала повече от 400 вируси в приложения за Android и iOS тази година, които са ориентирани към интернет консуматори, с цел да откраднат информацията им – пароли и имейли, написа Блумбърг.

Meta сподели, че е уведомила Apple и Гугъл за казуса, с цел да улесни премахването на приложенията.

Проблемните приложения най-често работят като редактори на фотоси, мобилни игри, тракери за здравето на потребителите, показаха от Facebook.

Apple уточни, че 45 от 400 проблематични приложения са били на нейния App Store и към този момент са отстранени. Гугъл отстрани всички злонамерени приложения, сподели представител на компанията.

„ Киберпрестъпниците знаят какъв брой известни са този вид приложения и ги употребяват, с цел да излъгват хората и да откраднат техните сметки и информация ”, споделя Дейвид Агранович, шеф на отдела за спиране на световните закани в Meta.

Типична машинация се случва да вземем за пример, когато потребителят качи своя фотография, с цел да я редактира със злонамерено приложение. Обикновено тогава се появява подправен прозорец за вход, който подвежда потребителя да даде потребителското си име и ключова дума.

Meta дава обещание, че ще показа със засегнатите консуматори препоръки по какъв начин да избегнат наново компрометиране, като се научат да разпознават по-добре проблематичните приложения, които крадат данни за достъп до Фейсбук или други сметки.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР