Meta, компанията майка на Facebook, представи SeamlessM4T - свой мултимодален

...
Meta, компанията майка на Facebook, представи SeamlessM4T - свой мултимодален
Коментари Харесай

Meta планира свой универсален преводач

Meta, компанията майка на Фейсбук, показа SeamlessM4T - собствен мултимодален AI модел за превод на тирада и текст. Той може да прави преводи от диалект към текст, диалект към диалект, текст към диалект и текст към текст на до 100 езика според от задачата.

От Меta разясняват, че задачата на техния изкуствен интелект е да разреши на на хората, които приказват разнообразни езици, да поддържат връзка между тях по-ефективно.
-->
Компанията напомня, че се предходната година е пуснала No Language Left Behind (NLLB), модел за машинен превод текст към текст, който поддържа 200 езика и от този момент е интегриран в Wikipedia. " Също по този начин споделихме проява на нашия Универсален преводач на тирада, която беше първата система за пряк превод от тирада в тирада за Hokkien, език без необятно употребена писмена система. По-рано тази година разкрихме Massively Multilingual Speech, който предлага технология за различаване на тирада, езикова идентификация и синтез на тирада на повече от 1100 езика. ", се споделя в изказване на Meta. 

SeamlessM4T се основава на опита от всички тези планове, с цел да даде най-хубавото преживяване при превод, произлизащо от един модел, построен в необятен набор от говорими източници на данни с най-съвременни резултати.

Очакванията са, че процесът ще отнеме време, с цел да се усъвършенстват самите модели и технологии и да са задоволително прецизни в превода. Едва по-късно ще може да се премине и към основаването на система, която да може да се трансформира и в настоящ артикул.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР