Meta е актуализирала Центъра за поверителност на Facebook, за да

...
Meta е актуализирала Центъра за поверителност на Facebook, за да
Коментари Харесай

Facebook ще сложи бариера за изкуствения интелект пред вашите данни

Meta е актуализирала " Центъра за дискретност " на Фейсбук, с цел да включи формуляр " Права на субекта на данни при генериране на ИИ " - компанията даде на потребителите опцията да преглеждат, редактират или изтриват персонални данни, включени в масива за образование на ИИ.

Говорител на компанията акцентира, че нейният водещ артикул за ИИ, огромният езиков модел Llama 2, " не е бил обучаван върху потребителски данни Meta ", а насочените към потребителите функционалности на генеративния ИИ към момента не са се появили в нейните обществени мрежи. За да образова своите системи за ИИ, Meta е употребила някакъв тип данни на трети страни, които или са обществено налични в интернет, или идват от лицензирани източници. Те образуват масив от " милиарди елементи от наличие ", в това число да вземем за пример изявления в блогове, които въпреки всичко могат да съдържат персонални данни: имена на действителни хора и информация за контакт.
-->
" В взаимозависимост от това къде живеят хората, те може да имат опция да упражнят правата си като субекти на данни и да възразят против потреблението на избрани данни за образование на нашите модели на изкуствен интелект ", изясни представител на Meta.

За да ревизирате персоналните си данни, би трябвало да отворите " Центъра за дискретност " на Фейсбук, където в лявото навигационно меню намерете раздела " Други правила и публикации " и последвайте връзката " Как Meta употребява информация за генериращи модели на изкуствен интелект ". На тази страница би трябвало да кликнете върху връзката " Научете повече за това и подайте искане тук ", с цел да стигнете до формуляра " Права на субекта на данни за генеративен ИИ ", където можете да подадете искане за включване на вашата персонална информация в набора от данни за образование на ИИ или за заличаване на цялата такава информация. Съществува и трета алтернатива - " Друг проблем ". В някои случаи обаче, както оповестяват консуматори на обществената мрежа, формулярът не се изпраща.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР