Местните власти в Киев и в Одеска област съобщават за

...
Местните власти в Киев и в Одеска област съобщават за
Коментари Харесай

Нови руски удари в Киев и Одеса

Местните управляващи в Киев и в Одеска област оповестяват за детонации. Освен в тези райони въздушна паника е оповестена в Николаевска, Херсонска, Кировградска, Черкаска, Полтавска и Донецка области.
Седем са към този момент жертвите на съветския удар против център за разпределение на филантропична помощ в дребния град Орихив, който се намира покрай фронтовата линия в Запорожка област.

Доброволци, помагали за евакуацията на хора от наводнените улици след гърмежа на язовир Каховка, разчистват къщите от отломките, донесени от водата. В Херсонска област локалните поданици са изгубили огромна част от покъщнината си.

 
Изнасяме всичко. Остана единствено една кутия. Съжалявам за всички хора, чиито къщи са наводнени. Всичко е разрушено, стените се разрушават, таваните, покривите.
Володимир – доброволец от благотворителна организация

Украинската войска твърди, че е превзела основни височини към Бахмут и има огневи достъп до входовете и изходите от града в Донецка област, който от май е под съветски надзор.

“Заместник-министърът на защитата на Украйна твърди, че силите ѝ са записали „ изрично нахлуване “ на южния фланг на Бахмут.

Министерството на защитата на Обединеното кралство оповестява, че украинските сили са постигнали постоянни триумфи както на север, по този начин и на юг от следения от Русия град, добавяйки, че съветските бранители би трябвало да се оправят с невисок морал, композиция от разнообразни фактори и лимитирана дарба да нанасят удари по украинската артилерия.

Руското управление съвсем несъмнено счита, че е политически недопустимо да отстъпи Бахмут, който има алегорична тежест като една от дребното съветски придобивки през последните 12 месеца ”, сподели Саша Вакулина от Euronews.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР