Местните избори в Обединеното кралство, насрочени за месец май, бяха

...
Местните избори в Обединеното кралство, насрочени за месец май, бяха
Коментари Харесай

Отмениха местните избори на Острова

Местните избори в Обединеното кралство, планувани за месец май, бяха анулирани поради епидемията от ковид. Те ще се проведат чак през 2021 година, вместо през есента, както се очакваше, написа The Indepdendent.

Правителството на страната взе това решение след искане на Централната изборна комисия (ЦИК), която предизвести за „ огромните опасности “, които един подобен избор би представлявал за публичното здраве на фона на епидемията от ковид. Все още няма коментар от страна на Даунинг Стрийт за това за какво вота ще бъде плануван чак през 2021 година, само че стана ясно, че изборите за полицейски и проверяващи началници също ще се отсрочат до тогава, съобщи организация " Фокус ".

Този съдбоносен ход за битка с COVID-19 е в контрастност с решението офисите и учебните заведения да продължат да действат, наред със спортните събития. Това закъснение обаче може да помогне на опозицията от Лейбъристката партия, чиято известност сега е ниска и тя евентуално щеше да бъде победена с лекост от консерваторите още един път през май, след пагубните общи избори през декември 2019 година До 2021 година лейбъристите към този момент ще имат и нов водач – евентуално Киър Стармер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР