Местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) представи

...
Местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) представи
Коментари Харесай

Борис Бонев представи концепция за нов линеен парк в София

Местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) ” показа концепцията си за създаване на нов линеен парк в София. На представянето пред жителите на Красна поляна от обединението начертаха своя проект за цялостна промяна на пространството към бул. “Вардар ”. В момента то е в извънредно неприятно положение, неподдържано и неизползваемо.


-->
“Искаме да създадем красиво пространство за софиянци, с повече зеленина и места за отдих, както и да подобрим казуса с паркирането и превоза. Този план взема решение всички тези проблеми. И ние ще работим да бъде изпълнен през идващите години - това ще направи живота в редица квартали по-добър ”, съобщи на представянето, лидер на листата за общински съветници.



Бул. “Вардар ” е част от концепцията за създаване на Зеления кръг на София. Архитекти и урбанисти оферират реализацията на Зеления кръг да стартира по едно и също време от две противоположни елементи на града - в Изгрев и в Красна поляна и Илинден. “Целта е да няма делене на кварталите на привилегировани и пренебрегнати. Балансираното вложение в кварталите е основна наша цел, защото считаме, че София би трябвало да бъде комфортен град за всички, без значение къде живеем ”, сподели. Тя също е претендент за общински консултант от локалната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) ”.



Според плана новият парк ще има повърхност от над 20 000 кв.м. През него ще има алеи за пешеходци и велосипедисти, а в добавка - и места за социализация. “В момента пространството е безредно, мръсно и неизползваемо. Искаме да променим това и да създадем зелен градски оазис в сърцето на квартала, където хората да могат да отдъхнат, да спортуват или да поддържат връзка със съседите си ”, разяснява претендентът за кмет на регион “Красна поляна ”.

Проектът планува и доста възстановяване на транспортната съгласуваност на няколко квартала. Освен отделяне тук-там за паркиране, безвредни кръстовища и комфортни тротоари, жителите на “Красна поляна ”, “Разсадника ”, “Западен парк ”, “Захарна фабрика ” и “Илинден ” ще имат достъп до бърз и съвременен трамвай, който обезпечава връзка с две метростанции. “Предвиждаме безшумно и озеленено трамвайно трасе, част от ринговия трамвай на София, който планираме да изградим. Този трамвай е от основно значение за целия град ”, изясни арх. Росица Николова.

“Аз пребивавам тук и знам, че през последните десетилетия не се направи съвсем нищо за “Красна поляна ”. Нашата цел е да изправим тази неправда, по тази причина ще работя за реализацията на този основен план, който може да трансформира нашия регион в един от най-привлекателните в София ”, сподели. Той също е в листата за общински съветници на обединението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР