Местната инициативна група Балчик-Генерал Тошево“ стартира втори прием на проектни

...
Местната инициативна група Балчик-Генерал Тошево“ стартира втори прием на проектни
Коментари Харесай

Финансова подкрепа за селскостопанските преработватели в общините Балчик и Генерал Тошево

Местната инициативна група „ Балчик-Генерал Тошево “ започва втори банкет на планови оферти по процедура BG06RDNP001-19.683 - МИГ Балчик – Генерал Тошево - Мярка 4.2. „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули ” от Стратегията за Водено от общностите локално развиване на Сдружение с нестопанска цел „ МИГ Балчик-Генерал Тошево “. Бюджетът на мярката, след първи банкет е 184 533,62 лева, обезпечени от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година посредством Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.

Целта на процедурата е ориентиран към възстановяване на цялостната активност, икономическата успеваемост и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната индустрия в общините Балчик и Генерал Тошево. Допустими са вложения в индустриални браншове, свързани с преработката/маркетинга на следните селскостопански артикули: мляко и млечни артикули, месо и месни продукти; плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти; зърнени, мелничарски и нишестени продукти; растителни и скотски масла и мазнини; механически и медицински култури, в това число маслодайна роза, билки и памук; подготвени храни за селскостопански животни (фуражи); гроздова отплата, вино и оцет.

Проектни предложение могат да подават регистрирани аграрни стопани, еднолични търговци, юридически лица и приети групи или организации на производители или такива, утвърдени за финансова помощ по размер 9 " Учредяване на групи и организации на производители " от ПРСР 2014-2020 година Кандидатите би трябвало да са с непрекъснат адрес (за физическите лица) или седалище и адрес на ръководство (за Едноличен търговец и юридическите лица) на територията на общините Балчик и Генерал Тошево.

Размерът на безвъзмездното финансиране от 11 734,80 лева до 195 580 лева за едно планово предложение. Общите възможни разноски за съответен план би трябвало да са в границите от 29337 лева до 391160 лева Безвъзмездната финансова помощ за микро, дребни и междинни предприятия е до 50% от общите възможни разноски и до 40% за огромните предприятия.

Допустими са вложения за създаване, придобиване и модернизиране на здания и други недвижими активи, закупуване (вкл. посредством финансов лизинг) и/или инсталиране на нови машини, уреди и съоръжение, закупуване на земя, здания и други недвижими парцели, изграждане/модернизиране, включително съоръжение на лаборатории и други Допустимо е закупуването на профилирани транспортни средства в това число хладилни такива, за транспорт на суровините или готовата продукция и изграждане/модернизиране и съоръжение на лаборатории. Производителите ще могат да съфинансират разноските за предпроектни изследвания, такси, възнаграждения за архитекти, инженери и консултанти, съвещания за икономическа резистентност на планове, осъществени както в процеса на подготовка на плана преди подаване на заявката за подкрепяне, по този начин и по време на неговото осъществяване.

Проектните оферти се подават по електронен път до 02.03.2023 година, 17:30 ч., с Квалифициран електронен автограф (КЕП), посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg.

Условията за кандидатстване и осъществяване са оповестени на https://bit.ly/3YzD1O3, като претендентите могат да задават спомагателни въпроси и да желаят уточнения до 3 седмици преди крайния период за подаване на планови оферти на e-mail: [email protected] като ясно се показва номера на поканата за набиране на оферти и/или https://eumis2020.government.bg (в секция „ Разяснения по процедурата).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР