Местната администрация се включи в кампанията на неправителствената организация Гората.бг,

...
Местната администрация се включи в кампанията на неправителствената организация Гората.бг,
Коментари Харесай

Община Видин ще получи 2300 фиданки

Местната администрация се включи в акцията на неправителствената организация Гората.бг, която дава безплатно дръвчета на институции, сдружения и жители. Община Видин към този момент подаде заявление, в което са разказани броят и типът на желаните фиданки: липа – 400 бр.; акация – 400 бр.; червен дъб – 400 бр.; явен – 300 бр.; бял бор – 50 бр.; смърч – 50 бр.; дива череша – 300 бр.; слива – 400 бр. Те ще бъдат дадени на кметовете и кметските наместници на обитаемоте места в общината, както и на учебни заведения и детски градини.
На 28 март Гората.бг провежда във Видин събитие, в границите на което жителите също ще могат да получат дръвчета. Община Видин спомага за реализиране на самодейността, която ще се организира на мястото на съботния пазар.
 Пет плана за чиста околна среда са утвърдени за финансиране на територията на Община Видин Пет плана за чиста околна среда са утвърдени за финансиране на територията на Община Видин
Две кметства, едно учебно заведение и две детски градини ще могат да осъществят плановите си оферти, с които аплайваха в границите на Н...
В тази връзка припомняме, че хората могат свободно да засаждат фиданки в личните си парцели, само че всички залесителни мероприятия в общински терени, да вземем за пример междублокови пространства, стават след координиране с Общината. Затова на събитието на 28 март ще участват и специалисти от отдел „ Екология “, които ще дават уточнения на жителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР