Местата за настаняване са взели всички необходими мерки за ограничаване

...
Местата за настаняване са взели всички необходими мерки за ограничаване
Коментари Харесай

Хотелиерите сърдити на нощните клубове, че петнят имиджа на бранша

Местата за настаняване са взели всички нужни ограничения за ограничение разпространяването на ковид и гарантиране на сигурността на своите клиенти. Това декларират в декларация от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

По тази причина съгласно тях е неприемливо да се спекулира с изискванията на работа в хотели и къщи за посетители, при изискване че няма нито едно потвърдено огнище на COVID-19 в място за настаняване, както и нито един инфектиран екскурзиант по време на престоя си в хотел.

От БХРА акцентират, че в хотелите в страната се съблюдават всички противоепидемични ограничения, прави се непрекъсната стерилизация на стаите и общите пространства, а чиновниците наложително носят маски. Това са посочили и поредицата от инспекции, осъществени от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, както и инспекциите на РЗИ.

От Асоциацията припомнят, че още след края на летния сезон държавният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев е декларирал, че нощните заведения са длъжници на хотелите, тъй като пропуските на малцината недобросъвестни притежатели на сходни клубове са довели до несправедливо негативно отношение към целия туристически отрасъл. От БХРА акцентират, че това е станало ясно и след организирането на секрети частни празненства със стотици присъстващи, за което беше поискано да бъдат отнемани разрешителните за работа на сходни извършители, които петнят имиджа на сектора.

В поддръжка на причините си от Асоциацията се базират на думите на доктор Кунчев от последните месеци, че хотелите са взели най- сигурни ограничения, с цел да обезпечат сигурността на своите чиновници и клиенти. " Той самият предложи и на хората да пътуват, да карат ски, да отмарят на спа и да отсядат в хотели, спазвайки противоепидемичните ограничения. И съобщи, че огнища на вируса се зараждат не в местата за настаняване, а при образуване на частни празненства ", припомнят от сектора.

Те твърдят, че здравето на клиентите им е преди всичко и ще продължат да работим по този начин, че да подсигуряват тяхната сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР