Месото съдържа незаменими аминокиселини и белтъчини, без които човешкият организъм

...
Месото съдържа незаменими аминокиселини и белтъчини, без които човешкият организъм
Коментари Харесай

С какво да заменим месото

Месото съдържа незаменими аминокиселини и белтъчини, без които човешкият организъм не може да действа задоволително добре. Освен това месото съдържа доста скъпи минерали, измежду които желязо, а също по този начин и доста витамини.

Според експерти месото може да бъде сменено от някои артикули, които съдържат скъпите белтъчини и аминокиселини, а също по този начин минерали и витамини.

Ако сте решили да преминете на безмесно хранене, добре е преди този момент да сте наясно с какво можете да замените месото и месните артикули.

 Вегетарианство

Важните за организма белтъчини и минерали могат да се получат от растителната и морската храна. Ако се отказвате от месото, би трябвало постоянно да се храните с бобови и зърнени култури, с ядки и морски блага. Така ще се предпазите от доста проблеми, които пораждат при липса на веществата, които се съдържат в месото.

Зърнените артикули като елда, пшеница и овесени ядки съдържат доста витамини, макро и микроелементи. Освен това те съдържат скъпи растителни протеини.

Елдата и овесът спомагат за положителната работа на сърдечно-съдовата и нервната система, те се грижат и за салдото на равнищата на холестерол в организма.

Бобовите култури са наложителни, в случай че смятате да лишите организма си от месо. Те съдържат доста огромен % белтъчини, както и витамини от групата В и доста микроелементи.

 Зърнени артикули

Редовно консумирайте фасул, леща, грах, както и соя. Бобът спомага за направата на интерферон – белтъчини, които се борят с вирусни инфекции.

Шампион по наличие на протеин измежду бобовите култури е соята. Ценността на соевите белтъчини се крие във обстоятелството, че те се усвояват на 90 %.

Рибата и морските артикули ще обезпечат на тялото ви лесноусвоими белтъчини в композиция с скъпи витамини, да вземем за пример витамин В12, който не се съдържа в бобовите и зърнените култури.

Витамин В12 се съдържа в месото и е добре да си го набавите посредством риба и морски артикули, в случай че ще ставате вегетарианец.

Добре е постоянно да ядете и твърдо сварени яйца, с цел да не страда организмът ви от липса на скъпи субстанции, които се намират в месото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР