Месото на мидите е вкусно, полезно и от него почти

...
Месото на мидите е вкусно, полезно и от него почти
Коментари Харесай

Как да готвим замразени миди?

Месото на мидите е вкусно, потребно и от него съвсем не се пълнее. В 100 грама от него е съдържат едвам 50 калории.

Отделно от това то съдържа големи количества качествени протеини, витамин Е, витамин В, както и полиненаситени киселини, магнезий, йод и калций.

За положително или зло, близо 85 % от продаваните в България миди могат да бъдат открити само в замразено положение.

Това постанова да знаете по какъв начин би трябвало да бъдат готови вкусните мекотели по метод, който да резервира вкусовите им качества и потребните субстанции, съдържащи се в месото им.

Първото и най-важното, което би трябвало да знаете, когато купувате замразени миди, е по какъв начин да изберете качествени такива, приготвени за предпазване по най-правилния метод. Това може елементарно да се ревизира, в случай че разгледате самите миди в опаковката.

 Яхния с Миди

Нито една от тях не трябва да е отворена, тъй като в противоположен случай най-вероятно няма да са годни за консумация или най-малкото вкусовите им качества ще са доста по-ниски.

Ако пазарувате напряко месо от миди, то би трябвало да е светложълто на цвят, да е еластично и да има пресен морски мирис.

В взаимозависимост от рецептата, която ще приготвите, мидите би трябвало да се обработят по характерен метод. Ако ще готвите задачите миди без да махате черупките, не е нужно авансово топене преди топлинната обработка. Когато обаче ви е нужно единствено место, можете да размразите мидите на котлона в съд, цялостен с гореща вода.

Месото би трябвало да бъде усърдно измито, тъй като в черупките от време на време се натрупва пясък. Веднъж извадено месото се измива наново и се почиства от израстъци и формирания от морски водорасли.

След като този предварителен развой е приключен, може да се премине към непосредственото готвене. Има доста предписания за вкусни ястия, направени с миди и ви предлагаме да разгледате тези конкрентни оферти за вкусни предписания с миди:

- панирани миди;

- миди с ориз;

- миди Сен Жак;

- бели пясъчни миди;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР