Месото е основен белтъчен продукт, който ни е жизнено необходим.

...
Месото е основен белтъчен продукт, който ни е жизнено необходим.
Коментари Харесай

Как се готви конско месо

Месото е главен белтъчен артикул, който ни е витално нужен. Конското месо е било използвано за храна още от праисторически времена. Чергарските нации са готвели конското месо по разнообразни способи.

Най-често конското месо се е изсушавало, с цел да послужи като издръжка по време на дългите преходи. За да омекне конското месо, би трябвало да се вари повече от два часа, само че усетът му е непостижим с друго месо.

Конското месо е постно, чисто месо, което доставя организма с потребни субстанции.

Студеното варено конско месо се сервира, поръсено със зелени подправки и доматен сос. В доста азиатски страни се употребяват разнообразни ястия от конско месо.

В Япония е известно ястието умасаси – това е сашими от конско месо, което се нарязва сурово. Можете сами да приготвите сушено конско месо. Необходими артикули: 1 кг конско месо, сол и черен пипер на усет, 2 литра студена вода, малко лой, 2 скилидки чесън.

Месото се залива с гореща вода и се вари до омекване. Изважда се от тенджерата, отцежда се и незабавно се осолява и се поръсва с черен пипер, намазва се с чесън. Слага се в намазана с лой тава. Оставя се да се изсуши за шест часа на слаба фурна.

Сгответе варено конско месо. Необходими артикули: 1 кг конско месо, 1 глава лук, 2 бр. дафинов лист, сол и черен пипер на усет.

Разрежете на части месото, залейте с вряла вода по този начин, че да покрие месото, кипнете, посолете, поръсете с черен пипер, прибавете запържения авансово нарязан на ситно лук, намалете огъня и варете до омекване.

Когато поомекне, прибавете дафиновия лист и проверете готовността на месото, като го прободете с вилица – в случай че изтича транспарантен сок, месото е готово.

Свареното конско месо се употребява топло или студено, нарязано на дебели части. Сервира се с гарнитура от картофи или задушени зеленчуци.

От ребрата може да се подготви вкусно ядене. Необходими артикули: 1 кг конски ребра, сол и горчица на усет, за тестото – 2 яйца, 50 грама брашно, 100 мл течна сметана, черен пипер.

Ребрата се нарязват на части, измиват се, подсушават се и всяко парче се посолява и се намазва с тъничък пласт горчица.

Пригответе тесто от яйцата, които разбъркате с брашното и сметаната, прибавете черния пипер. Запържете в сгорещена лой. Можете да запечете ребърцата на фурна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР