Месец за месец се получават данни за спадане на цените,

...
Месец за месец се получават данни за спадане на цените,
Коментари Харесай

Лоши новини за кебапчето. Ето защо няма да поевтинее

Месец за месец се получават данни за намаляване на цените, само че те не се усещат от хората. Кебапчето от 2 лв. няма да стане 80 стотинки. Това сподели икономистът Кузман Илиев в ефира на Нова телевизия, запитан за какво в случай, че няколко месеца към този момент се регистрира дефлация, хората не го усещат по джоба си.

По думите му дефлация при крайните артикули и услуги съвсем няма да забележим. " Там, където в действителност има дефлация, т.е. спад при цените в действителност - това е при индустриалните богатства. При индустрията. Това е разследване от един доста рисков феномен – на затихваща стопанска система ”, изясни Илиев.
-->
„ Ако една стока се е покачила с 30-40% и в този момент се намали с 2-3%, то е обикновено да не се усети от хората. Голямата част от стоките са по-скъпи, в сравнение с преди две години ", разяснява различен икономист - Лъчезар Богданов.

Той съобщи, че фактически имаме няколко месеца на задържане и спад в някои артикули и артикули. По думите му това отчасти е сезонно.

Богданов изясни, че вложенията са и ползване. " Свиването на вложенията свива и потреблението. Това към този момент се вижда в по-развитите стопански системи на еврозоната. Радостната вест е, че през последното тримесечие е избегната рецесията, само че в действителност данните са доста покрай нулата – общо взето това демонстрира стагнацията в развитите европейски страни ”, акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР