Месец след фалита на туроператора Томас Кук стотици хиляди туристи

...
Месец след фалита на туроператора Томас Кук стотици хиляди туристи
Коментари Харесай

Стотици хиляди туристи все още чакат обезщетения от "Томас Кук"

Месец след банкрута на туроператора " Томас Кук " стотици хиляди туристи към момента не са си получили назад парите за анулираните пътувания и може да се наложи да ги чакат най-малко още 6 седмици, писа английският " Индипендънт ".

Около 800 000 души, които са си резервирали пакетни почивки в компанията, чакат възобновяване на средствата от схемата " Атол ", ръководена от Службата за гражданска авиация (CAA) във Англия. CAA е наела три компании, с цел да се оправи с изплащанията. Целта беше всички наранени туристи да си получат парите до 14 октомври. Голяма част от тях към този момент са получили средствата, само че те напълно не са всички.

Клиентите на компанията, платили в брой, с чек или банкова карта не са съумели да си подадат настояванията до компанията до 7 октомври и по тази причина могат да чакат, че ще се наложи да изчакат още 60 дни, написа изданието.

Днес в Европарламента в Страсбург се чака да бъде гласувана резолюция с искане за подкрепяне на засегнатите клиенти и предприятия от банкрута на " Томас Кук ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР