Мерките са неадекватни. В повечето страни не само правителствата, а

...
Мерките са неадекватни. В повечето страни не само правителствата, а
Коментари Харесай

Тройка по милост. Толкова можем да пишем на правителството за мерките

Мерките са несъответстващи. В множеството страни освен държавните управления, а и всички политически сили реализираха цялостен консенсус против външния зложелател. Разнобоят при нас е изцяло карикатурен. Можем да пишем тройка по благосклонност на държавното управление за взетите ограничения поради закъснението и туткането.
Това съобщи в ефира на БНР икономистът проф. Боян Дуранкев.

Той бе безапелационен - страната ни към този момент е част от страните на Запада, които са реагирали по отношение на обстановката с прекомерно дълго съмнение.

“Има страни, които имат правото да печатат безграничен тираж пари, те си разрешават да разхвърлят берекет от хеликоптерите, до момента в който страни с лимитирани пълномощия - по-слабо развитите като нас, няма по какъв начин да не преминат към диетичен режим, при който би трябвало да се подкрепят най-засегнатите пластове от популацията плюс тези браншове от стопанската система, които ще ги убиеш, в случай че не ги подпомогнеш на момента. Трябва витаминозно лекуване на икономиката”, счита още проф. Дуранкев.

“Нещо обезпокоително сега е, че настояванията от бизнеса са по линия пропуснати изгоди, а не по линия на обективно нужни разноски... Проблемът е, че стопанската система ни не е българска и зависи от другите стопански системи. Нас ни третират като страна с лесна работна ръка... Когато става дума за стопанска система, в деяние влиза болшевизмът “.

Според него бюджетът за идната година е „ прекомерно оптимистично формиран с прекрасен стопански напредък, с опция за повече европари и заеми “.

“През 2023 година ще имаме дълг към 16 милиарда $, при Тодор Живков беше 10,5 милиарда $. Но в случай че тогава сме били 9 милиона души, от които 7 милиона са се трудели, в този момент сме под 7 милиона, от които се трудят 2,5 милиона. Бъдещето на нашите деца и внуци е ипотекирано... Гледайки към бъдещето, няма избавление с изключение на смяна на данъчната политика, цялата фискална политика, преизчисляване на заплати “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР