Мерките, предприети в света срещу разпространението на коронавируса, са ограничили

...
Мерките, предприети в света срещу разпространението на коронавируса, са ограничили
Коментари Харесай

Мафията намери как да печели от коронавируса

Мерките, подхванати в света против разпространяването на ковид, са лимитирали свободата на деяние на проведената престъпност, само че по едно и също време са разкрили пред нея нови благоприятни условия.

Това се показва в отчет на интернационалната организация „ Глобална самодейност против транснационалната проведена престъпност “. Докладът е на тематика „ Престъпност и болест. Въздействие на пандемията върху проведената престъпност “, предава Би Би Си.

Повсеместното затваряне на граници бързо спря или забави редица типове незаконна активност. От друга страна незаконните синдикати са се възползвали от неразборията в тази обстановка и залагат на новото търсене на противозаконни артикули и услуги. Очаква се те да експлоатират новите благоприятни условия и по-нататък, особени в страните, където от дълго време са се внедрили в областта на опазването на здравето, показва документът.

Авторите на отчета посочват 4 вида последици, които пандемията може да има за проведената престъпност:

1.  Редица противозаконни действия са потърпевши от обществената отдалеченост и рестриктивните мерки в свободата на напредването и няма да се възстановят незабавно.

2.  Някои незаконни организации са се възползвали от това, че вниманието на органите на реда и властта се е трансферирало върху други проблеми и са засилили активността си.

3.  Организираните незаконни групи, от дълго време внедрили се в опазването на здравето, неотложно са разкрили нови благоприятни условия за експлоатирането на бранша.

4.  Киберпрестъпността бързо ще се ускорява, възползвайки се от това, че голям брой хора са приковани вкъщи и организират доста повече време в интернет.

Според отчета понижаване на убийства и грабежи се следи на Балканите.

Авторите на отчета показват, че не е ясно какви ще бъдат дълготрайните последствия от карантината, само че към този момент несъмнено се отразяват на проведената престъпност.

В Италия да вземем за пример за нарушение на карантината бе арестуван необут на Ндрангета – Чезаре Корди, който от дълго време бе търсен от управляващите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР