Мерките няма да окажат пряко влияние върху хода на бойните

...
Мерките няма да окажат пряко влияние върху хода на бойните
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: Руската федерация е нещо съвсем различно от представата за Русия

" Мерките няма да окажат директно въздействие върху хода на бойните дейности ".

Това съобщи политологът Антоний Гълъбов пред участниците в онлайн полемиката " Последиците от войната в Украйна “

Той приказва по какъв начин съгласно него ще продължи хибридната война, след края на действителната. Разговорът е проведен от Европейски институт и центровете Европа Директно във Варна, Дупница и Русе.

Гълъбов обърна внимание, че навлизаме в нова фаза на опълчването и сме надалеч от решенията. Предстои да се сблъскаме с търсене на нови тематики в пропагандната война, опити хората да изгубят ориентировка, счита той. Най-младите нямат памет за развиването на постсъветското пространство и точно те са задачата сега, уточни социологът.

" Искам да кажа нещо доста ясно - няма Русия, ние се намираме пред един свят, който е Руската федерация, която е нещо напълно друго от визията за Русия ", разяснява Антоний Гълъбов.

По думите му хибридната война употребява, изключително в страни като България, рефлексите по отношение на царска Русия. Според него мощното обръщение, че Русия е сама против света, че е заобиколена от врагове, е дизайнът на тази война. " И още - в тази ситуация " Русия " се употребява като хибриден инструмент по този начин, както " Ислямска страна - не е нито ислям, нито страна, когато кажете Ислямска страна, Вие усилвате резултата на хибридната война “, добави Гълъбов.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

" Вторият доста значим детайл, означи той, е че психологическият портрет на Владимир Путин не ни споделя нищо, той не ни е задоволителен да противодействаме дейно на това, което виждаме. Не неговата душeвност е въпросът, става дума за системата - олигархичен режим, и ефикасното противопоставяне включва и това ", акцентира социологът.

" Нито екипът на господин Путин, нито взимащите решения в Кремъл, търсят стратегическо решение ", разяснява Антоний Гълъбов. " Тук няма сюжет за определяне на мир, няма какъвто и да е опит да се сътвори визия за това по какъв начин ще бъдат уредени чисто човешките връзки след края на дейната фаза на войната ", изясни още той.

Русия ще изгуби целия свят, освен Украйна, по този начин доктор Александър Стрелков, старши учител в университетския лицей " Еразъм ", вижда последствията за Русия от войната в Украйна. Според него няма да има и бъдеще за Русия всъщност, всевъзможен капацитет за икономическо развиване ще бъде, в случай че не опустошен, то най-малко усложнен посредством политически и стопански разпад, руснаците ще обеднеят доста, ще има евентуално и обществени митинги. Но до тогава хиляди украинци и руснаци ще загинат, това е задоволително реален сюжет, акцентира Стрелков.

Ще кажа, че глобите не работят доста, уточни още той. Западните сили трябваше да наложат наказания, тъй като в противоположен случай спорът незабавно щеше да се разрасне, само че в същото време с това те са без казус, по-строги са от тези към Северна Корея да вземем за пример, добави той. Режимът няма да чува глобите и митингите, нещата ще стартират да се трансформират единствено, в случай че самодейността пристигна от апарата, повече класи излязат и кажат " не ", изясни Александър Стрелков.

Той предвижда, че във връзка с икономическата и обществената непоклатимост Русия ще се сблъска с доста провокации - не толкоз с газовите доставки, а казусът ще са военните, бойците, които ще бъдат употребявани за " пушечно месо ". Това в съществени линии води до цивилен безредици, само че за момента не виждам позитивен излаз, счита Стрелков. Оттеглянето на съветските войски би бил превъзходен сюжет, само че не е реален и няма да се случи при настоящето съветско управление, заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР