Мерките, които Продължаваме промяната предлагат за преодоляване на пораженията от

...
Мерките, които Продължаваме промяната предлагат за преодоляване на пораженията от
Коментари Харесай

Бизнес и синдикати притеснени, инфлацията ще хвръкне до небесата

Мерките, които " Продължаваме промяната " оферират за превъзмогване на провалите от инфлацията не са обсъждани със обществените сътрудници, обявиха пред Българска национална телевизия представители на работодателите и на профсъюзите. Те считат, че разговорът с държавното управление се усъвършенства, само че въпреки всичко е надалеч от европейските стандарти. Съответно приканиха да се водят повече разисквания в Националния съвет за тристранно съдействие.

Цените на силата са свръхвисоки и по тази причина Европейската комисия предложи в своето известие от 8 март тази година да продължат ограниченията за компенсиране на цените толкоз дълго, колкото е належащо, напомни ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Според него минималната заплата също би трябвало да се подвига и би трябвало да е друга за другите стопански действия. Губим работни места, без да усилваме безработицата. От началото на годината сме изгубили 30 000 работни места, сподели Велев.

По думите му, в случай че това не се направи антиинфлационен пакет, европейската стопанска система става неконкурентноспособна, а инфлацията хвърчи в небесата. Решението на държавното управление се забави с половин година, уточни Велев.

Постигнахме единодушие за продължение на схемата за компенсиране на високите цени. За месец май и юни имаме съответни измерения, а за месец юли имаме уверението, че няма да бъдат по-неблагоприятни изискванията за предприятията. При цени на борсата ден напред сред 200 и 500 лв., крайните цени след отплата ще бъдат сред 200 и 260 лв., заяви Васил Велев.

От своя страна президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов съобщи, че в случай че човек се обезпечава на оптималния застрахователен приход цялостен живот, тогава щял да получи пенсия от 1850 лв.. Този таван от 3400 лв. за кого е? За някакви, които не са заслужили това, а ще получат оптимални пенсии по различен ред, който няма да разяснява, сподели Манолов. Той настоя да се поддържа покупателната стойност на заплатите.

Васил Велев подсети още, че транспортният отрасъл не е отменил своя митинг и ще вземе решение след днешната среща с властта. По думите на Велев проблемите в транспортния отрасъл в действителност се съществени и не се преекспонират.

" Компаниите са изправени пред банкрут, а редица обитаеми места - без превоз. Ние сме на минимални ставки на акцизите и с цел да се понижат в допълнение, би трябвало единодушие на Европейската комисия. Такова не е невероятно да се получи, зависи от нас. Другото предложение на сектора е краткотрайно да се анулира биодобавката. Предлагат и да се отсрочи с половин година нарастването на тол таксите ", изясни Велев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР