Mercedes-Benz иска да продаде завода си за сглобяване на автомобили

...
Mercedes-Benz иска да продаде завода си за сглобяване на автомобили
Коментари Харесай

Mercedes-Benz с ключова продажба

Mercedes-Benz желае да продаде завода си за сглобяване на коли в Есипово край Москва. Най-вероятния покупател на дилъра на Avtodom. Mercedes афишира разнообразни благоприятни условия за правене на бизнес в Русия. Експерти предизвестяват, че купувачът надали ще може да го употребява за сглобяване на коли Mercedes, прецизира „ Комерсант “.

Заводът в Есипово е благосъстоятелност на Mercedes-Benz Manufacturing Rus, където 20% са благосъстоятелност на Daimler KamAZ Rus JV, останалите са благосъстоятелност на компанията майка Mercedes-Benz AG. За завода претендира и дилърът Avtodom, а Корпорацията за развиване на Московска област взе участие в договарянията.

Източник от автомобилния пазар твърди, че това е комплицирана договорка, която включва правата на дистрибутор на Mercedes на съветския пазар. Той също по този начин назовава главния кандидат " Motorhome ". Руският офис на Mercedes-Benz съобщи, че компанията " преглежда разнообразни разновидности за правене на бизнес в Русия ". „ Все още няма съответни решения “, споделиха те. Компанията не " разяснява бъдещи проекти и стратегически решения ".

През юли „ Комерсант “ заяви, че Mercedes-Benz има намерение да продаде имуществото, благосъстоятелност на формалния дистрибутор на марката Mercedes-Benz Rus, както и вероятно правата на дистрибутора. Тогава източници показаха Автодом, както и Авилон, Майор и Панавто измежду вероятните участници в договорката, а консултанти на пазара на недвижими парцели споделиха, че Mercedes ще продаде постройка във Вешки край Москва, където се намират офис площите на компанията и сервиз се намират.

През юли Avtodom съобщи, че се интересува от " разширение на настоящия бизнес или нахлуване в нови сегменти ". „ При такива транзакции купувачът предлага известна отстъпка от постоянната цена – награда за риска и желанието да се подписа договорка в този момент “, означи тогава дилърът. В края на 2021 година дилърът обмисля закупуването на индустриални мощности, източниците на вестника допускат, че могат да сглобяват китайски коли.

Според Сергей Удалов от Avtostat покупко-продажбите за продажба на завода, офиса на Mercedes и прехвърлянето на дистрибуторски права може да не са свързани между тях. Купувачът на завода няма да може да го употребява за сглобяване на коли от немска марка, защото това изисква доставки от огромен брой оторизирани производители на съставни елементи, което е невероятно без поддръжката на централата, означи специалистът. Самият Mercedes „ приема сходството допустимо най-сериозно и няма да поема опасности “, добави той.

Mercedes пусна завода през 2019 година и не върна инвестицията. Според Удалов има смисъл концернът да резервира опцията за назад изкупуване на обекта, само че в какви периоди не може да се планува. Докладът на Mercedes-Benz за второто тримесечие загатва рисковете от продажба на активи в Русия, а загубата на бизнес в страната в пътническия сегмент през януари-юни се прави оценка на 658 млн. EUR.

Друг източник в автомобилната промишленост счита, че заводът на Mercedes може да съставлява интерес за китайски концерни, които са подготвени да локализират производството си в Русия с обичайно съветски играчи. Заводът в Есипово е съвременен и заради отчасти ръчните заваръчни интервенции предлага универсално произвеждане. Министерството на вложенията на Московска област заяви, че държавното управление на района е в стеснен контакт с Mercedes, само че детайлностите за разискването на по-нататъшната орис на завода не се разкриват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР