Ментата освежава вкуса на храната и е много полезна за

...
Ментата освежава вкуса на храната и е много полезна за
Коментари Харесай

Отглеждане на мента в саксия

Ментата освежава усета на храната и е доста потребна за храносмилането. Тя е една от най-популярните и потребни билки. Може да се отглежда в градината, само че пораства добре и в саксия. Ще ви разкажем по какъв начин да отглеждате мента в саксия на вашия прозорец.

Ментата пораства в градината съвсем сама. Нуждае се единствено от влажна почва и лека сянка. Понякога пораства толкоз доста, че се трансформира в проблем. За страдание ментата не пораства толкоз елементарно в саксии, само че въпреки всичко си коства да опитате. Това е по този начин, тъй като тя има доста гъвкава приложимост - както като фалшификация, по този начин и като билка.

Чаят от мента е главният метод да намалите тежестта в стомаха след дълго хранене (улеснява храносмилането), само че това е единствено един от методите за потребление на мента. Сушената мента е идеална за запарки, а пресните листа са чудесно допълнение към разнообразни ястия - от месо и зеленчуци до десерти. Ето за какво си коства да се уверите, че прясната мента постоянно е разполагаем.

Мента в саксия - по какъв начин да започнете да отглеждате

Ментата се развъжда доста елементарно с разсад. На процедура това значи, че просто откъсваме стръкче с няколко листа и го слагаме във водата. След няколко дни корените би трябвало да се освободят и нашия разсад е подготвен. Така че можем да го получим от личната си градина или от прочут. Можем да си купим и куп прясна мента и да изразходим част от клоните за разсад. Тази прясна мента постоянно може да се откри в магазините за здравословни храни и на пазара - напряко от градината. И тази несъмнено си заслужава да се купи.

Но когато времето за прясна мента завърши, не е нужно да чакате до идващия сезон. Можете да си купите мента в саксия от супермаркета, просто би трябвало да се погрижите малко за нея. Ментата може да се отглежда и от семена, само че този развой лишава доста повече време, в сравнение с да я вземете от резници или да купите готово растение.

 Мента

Какво ви е належащо, с цел да отглеждате мента в саксия

Ако купите мента от супермаркета, не забравяйте да я пресадите в огромна саксия с добра почва. Ментата пораства по натурален метод на отчасти засенчени и влажни места. Ще би трябвало да осигурите сходни условия вкъщи. За да отглеждате мента, ще ви би трябвало много огромна саксия - ментата дава мощни корени, тъй че ще бъде тясна в дребна саксия.

Трябва да се помни, че ментата в саксия не е растение за цялостен живот. Но можем да го използваме няколко месеца за овкусяване на обичани гозби като агнешко с мента и картофи с мента да вземем за пример. Освен това от нашия шубрак от мента понякога могат да се вършат нови разсади. Между другото, добра концепция е да го засадите в две саксии. На дъното им би трябвало да изсипете дребни камъчета или експандирана глина. Защото макар че ментата обича влагата, водата не би трябвало да стои в саксията. Ментата може елементарно да пораства в универсална почва за цветя, само че е по-добре да изсипете малко пясък в нея.

В такава готова саксия слагаме разсад или шубрак, закупен в магазин. Между другото, в случай че го купим в супермаркета и го оставим в истинския съд, той ще бъде за еднократна приложимост, тъй като нито земята, нито саксията ще обезпечат на растението условия за дълготраен напредък.

Когато към този момент имате свежа фалшификация, можете да приготвяте всевъзможни предписания с мента.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР