Мениджърите на групата "Лавена" АД - Шумен считат, че нарушаването

...
Мениджърите на групата "Лавена" АД - Шумен считат, че нарушаването
Коментари Харесай

Ароматният бизнес с козметични продукти осигурява добри приходи

Мениджърите на групата "Лавена " АД - Шумен смятат, че нарушаването на нормалната икономическа активност вследствие на COVID-19 може да повлияе неподходящо върху активността на сдружението.

"Лавена " АД създава антибактериални и хигиенични артикули и обстановката, която към момента е в развиване има лимитирано влияние върху активността на компанията. Тъй като обстановката и предприеманите ограничения от страната са извънредно динамични, на практика е невероятно да се направи надеждна преценка и премерване на евентуалния резултат на пандемията върху бъдещото финансово положение и резултатите от активността й.

Основната активност на "Лавена " е произвеждане и търговия в страната и чужбина с главните артикули на сдружението, които са разграничени в два съществени сегмента - козметични артикули и артикули за персонална хигиена.

Междинният финансов резултат на компанията след данъчно облагане е облага от 1.57 млн. лв.. Приходите й от продажби порастват през второто тримесечие. Техният размер заема 99% от общите парични приходи през първо шестмесечие на тази година. Поддържане на постоянни взаимоотношения с клиентите и ценовото позициониране на продуктовата гама на "Лавена " разрешава на компанията да се възползва от обстановката, даже и при понижено ползване, обвързвано с намаления запас, отделян от потребителите на парфюмерийно-козметични артикули, запазвайки високото качество на продукцията си и по този метод да усили пазарния си дял.

Активната индустриална активност естестевено е довела и до повишаване на общите разноски. Най-голям дял в тази група заемат харчовете за първични материали и материали, които съставляват 56% от разноските на сдружението. Повече пари са изхарчени и за външни услуги.

Дейността на сдружението е директно обвързвана с развиването и измененията на пазара на парфюмерийно - козметични и фармацевтични артикули. Продукцията му се осъществя главно на вътрешния пазар. Парфюмерийно-козметичната промишленост в България е предпочитан бранш в страната.

От 2014 година се следи трайно оживление и ускорено ползване, което продължава и все още, означават мениджърите на компанията. "Лавена " съумява да се възползва от това оживление като е налице разширено наличие и нараснала реализация на продуктите й на вътрешния пазар. Търсят се клиенти и в чужбина.

Пазарният риск за активността на "Лавена “ се свежда до неподходящите промени и настъпване на неподходящи трендове в конюнктурата на описаните пазари. Парфюмерийно-козметични се възприема за бранш, чиято изложеност на отрицателни промени в макро средата е доста. Поради тази причина се счита, че при пораждане на външни шокове, отрицателното влияние върху активността на компанията се асоциира със стесняване на пазарите.

Дружеството работи с доста необятна гама от материали и първични материали, което се обуславя от разнообразната продуктова гама. Основните първични материали са свързани с козметичното произвеждане и включват разнообразни типове първични материали. Цените им, както и на опаковките, са директно подвластни от цените на петролните артикули и горивата, заради което са мощно динамични. Ценовите равнища, на които се търгуват изброените материали непрекъснато се покачват и компанията непрекъснато търси системи за отбрана от ценови опасности.

"Лавена " работи в мощно конкурентна среда с представители както локални, по този начин и огромни интернационалните производители. На процедура, продукцията на компанията се съревновава с артикули от марките на колоси като Р&G, Johnson & Johnson, Uniliver и други. Тя оперира най-вече в междинния ценови сегмент. Благодарение на дългогодишното си наличие и опит на пазара и познавайки навиците и условията на своите клиенти "Лавена " управлява този риск.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР