Мениджърите на Алтерко“ АД - София подготвят процедура за обратно

...
Мениджърите на Алтерко“ АД - София подготвят процедура за обратно
Коментари Харесай

„Алтерко“ ще изкупи обратно 80 000 собствени акции

Мениджърите на " Алтерко “ АД - София приготвят процедура за назад изкупуване на лични акции, издадени от ИТ компанията. Решението за това ще се вземе от изключителното общо заседание на акционерите на 8 април.

Максималният брой акции, които ще се изкупят назад, е 80 000, като процедурата ще продължи до 31 декември тази година. Минимална цена, при която ще бъдат събирани книжата на „ Алтерко “, е 15 лева за един брой. Горната граница на противоположното изкупуване е 30 лева на акция.
Общото заседание ще упълномощи членовете на съвета на шефовете да дефинират всички останали параметри по идната процедура.
Към края на предходната година издаденият, записан, импортиран и регистриран капитал на „ Алтерко “ е в размер на 17 999 999  лева, разграничен в същия брой безналични елементарни поименни акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев за всяка една от тях. Книжата на „ Алтерко “ са разпределени сред Светлин Тодоров с дял от 32.48%, Димитър Димитров – с 32.48%, и други компании и самостоятелни вложители, които имат 35.04% от капитала.

Заедно с това се плануват и промени в ръководството на сдружението. Предвижда се увеличение на броя на членовете на съвета на шефовете от 3 на 5 индивида. Общото заседание ще би трябвало да удостовери и назначението на досегашните трима членове на борда и в допълнение ще разиска избара на препоръчаните още двама члена - Волфганг Кирш и Грегор Бийлер, с мандата на досегашните членове до 5 януари 2026 година.
В дневния ред има и точка за приемане на промени в политиката за възнагражденията на членовете на управителните органи. Ще се вземе решение и за установяване на възнагражденията, гаранциите за ръководство и компенсациите на новите членове на борда на шефовете.
Мениджърите предлигат и промени в устава на сдружението.
При липса на кворум общото заседание ще се организира на 26 април, на същото място и при същия дневен ред.
От 2015 година насам Групата " Алтерко " органично се разраства в бранша на IoT посредством създаването и реализацията на две съществени продуктови категории - проследяващи устройства под марката MyKi и системи за домашна автоматизация под марката Shelly.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР