Мениджърът по разработването на десктоп средите на компанията Canonical публикува

...
Мениджърът по разработването на десктоп средите на компанията Canonical публикува
Коментари Харесай

Canonical обяви планове за развитието на десктоп средата на Ubuntu 18.10

Мениджърът по създаването на десктоп средите на компанията Canonical разгласява предварителните проекти за развиването на десктоп средата в есенната дистрибуция Ubuntu 18.10.
Уилл Кук (Will Cooke) изброи по-важните моменти, върху които работят програмистите на Canonical:
Използването на новата тематика Communitheme, създадена взаимно от цялата общественост

Работи се върху интеграцията на DLNA сървър, който ще служи за стриймване на всякаква мултимедия към смарт тв приемниците, медийните центрове, компютрите и други устройства с поддръжката на DLNA. Няма да се постанова инсталирането на спомагателен програмен продукт, програмни пакети или драйвери. За устройствата без поддръжката на DLNA се плануват функционалности за бърза конфигурация на SMB разделите за взаимен достъп до файловетеРазработчиците имат намерение да обезпечат интеграцията с Android приложенията KDE Connect. Тази опция ще бъде по дифолт включена в десктоп средата GNOME. Да си напомним, че KDE Connect обезпечава цялостна интеграция със смарт телефона. Тоест, на екрана на компютъра излизат SMS известията, уведомленията за пропуснат диалог, появяват се получените от смарт телефона файлове, може да се възпроизвежда музиката от него, дава се информация за заряда на батерията, синхронизира се клипборда.

Създава се нов инсталатор. Това е концепция на Марк Шатълуърт за потреблението на сървърните инсталатори Сurtin и Subiquity дружно с HTML5 интерфейсСъшествено ще бъде ускорено стартирането на snap приложениятаБраузърът Chromium ще се дава само като snap приложение. Това ще отстрани компликациите за образуване на новите версии на Chromium за по-старите дистрибуции. За Ubuntu 14.04 се приключва излизането на deb пакети. Ще се употребява само snapЩе бъдат въведени нови варианти на Linux ядрото за намалена консумация на енергияРедица нови благоприятни условия – отключване посредством пръстов отпечатък, интеграция на хардуерните настройки в GNOME Control Center, snap отдалечено ръководство на ресурсите отвън контейнера и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР