Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че спечелването на

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че спечелването на
Коментари Харесай

Гуардиола: Шампионската лига се печели по-лесно от титлата в Англия

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола съобщи, че спечелването на Висшата лига в Англия е по-удовлетворително от трофей в Шампионската лига. Той ще се опита да компенсира разочарованието в Европа с четвърта купа в Англия през уикенда.

Сити води с точка пред Ливърпул преди последния кръг, в който тимът приема вкъщи Астън Вила. Гуардиола призна, че " би му харесало да е в Париж " на финала на Шампионската лига, само че да завоюва шампионата на Англия след 38 кръга е " по-трудно ". " Много седмици, доста мачове се борихме с травми, положителни и неприятни моменти, разнообразни обстановки. Успехът беше с нас последните няколко години ", сподели испанецът на конференция в петък, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ливърпул беше неукротим през оня сезон (2019-20), а ние не бяхме толкоз положителни. През останалото време бяхме на равнище ", счита Гуардиола. " Щастливи сме в живота, когато печелим и печелим. Това ни дава положително въодушевление за подготовка. Това не е един мач като ФА Къп…Тук е всеки ден ", добави той. Той даде обещание, че тимът му ще подходи към срещата в неделя като към " естествен мач от Висшата лига " и той се надява да продължи победната си серия против Астън Вила.

" Притеснени, нервни? Няма метод ", отсече мениджърът. Когато му бе казано, че неутралните почитатели биха предпочели Ливърпул да е първенец, той отговори, че това е обикновено за тимовете с по-голяма история. " Отборите с по-голяма история имат повече последователи. Това се случва и в Испания, Германия, Италия ", счита той. " Феновете на Ливърпул желаят да завоюват, не споделям, че цялата страна е зад " алените ", само че те са тимът с повече трофеи. Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал имат доста история, ние сме нови. Ето за какво е привилегия да сме тук и няма да пропуснем опцията да се любуваме в тези 95 минути ", даде обещание Пеп Гуардиола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР