Мексико е пред голяма опасност. Потенциално катастрофален ураган се приближава

...
Мексико е пред голяма опасност. Потенциално катастрофален ураган се приближава
Коментари Харесай

Мексико е пред голяма опасност

Мексико е пред огромна заплаха. Потенциално пагубен вихър се доближава към страната. Информацията бе доказана от редица метеоролози.

Ураганът е от пета степен по скалата “Сафир-Симпсън ”. Предполага се, че той ще резервира тази мощ и при връхлитането на сушата. Очаква се да бъдат породени пагубни вреди.

Стихията се намира в този момент на към 90 километра югозападно от Акапулко. Ураганът носи името “Отис ” и скоростта на поривите на ветровете му е от 260 километра в час.

Местното население бе призовано да се подслони тук-там, които са надалеч от реки и други водоеми и да бъде внимателно. Това сподели президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор

Лошо време удари и Европа

Ураган удари Германия. Бурята засегна крайбрежията на Балтийско море в региона на Северна Германия. Стотици бяха евакуирани от две немски провинции. Една жена почина, а вредите от наводненията и бедствията са за милиони.

Ураганната стихия аргументи тежки наводнения в регион към северните градове на Германия. Особено тежко наранени са провинциите Шлезвиг-Холщайн и Мекленбург-Предна Померания.

За цялото крайбрежие на Балтийско море продължава да е в действие предизвестие за заплаха от прииждащи и високи води. Местните служби за мореплаване и хидрография чакат равнището на водните маси да доближи до 1,15 метра над междинното.

33-годишна жена почина при бурята. Тя живеела на остров Фемарн. Жертвата изгубила живота си, откакто автомобилът ѝ е бил премазан от паднало дърво.

Бури и на юг

Само преди дни тропическата стихия “Филип ” връхлетя Карибите. Властите в няколко страни затвориха учебните заведения в района.Синоптиците предизвестиха за неочаквани наводнения, предаде Асошиейтед прес.

Бурята се намираше на към 60 километра от остров Ангила

Тя беше съпроводена от ветрове със скорост до 85 км/ч. По данни на Националния център за ураганите на Съединени американски щати бурята се е движела на северозапад със скорост 17 км/ч.

Властите в Антигуа и Барбуда, затвориха учебните заведения

Очаква се по-късно през днешния ден тропическата стихия “Филип ” да промени курса си и да се насочи на север-северозапад, а на следващия ден да продължи придвижването си на север и да навлезе в открити води, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР