Мексиканският Монтерей за втори път грабна бронз на Световното клубно

...
Мексиканският Монтерей за втори път грабна бронз на Световното клубно
Коментари Харесай

Монтерей за втори път е трети на клубния Мондиал

Мексиканският Монтерей за повторно сграбчи бронз на Световното клубно състезание откакто надигра след осъществяване на дузпи саудитския Ал-Хилал с 4:2. Герой стана вратарят на спечелилите Луис Карденас, избавил два 11-метрови удара и осъществил победната пета дузпа.
Мачът на " Халифа Интернаейшънъл Стейдиум " в Доха приключи наедно 2:2 в постоянното време и по устав се пристъпи непосредствено към осъществяване на дузпи. Карлош Едуардо (36) откри за първенеца на Азия, само че Ал-Хилал още веднъж позволи равнене малко след почивката. Артуро Гонзалес (56) изравни, а Максимилиано Меса (61) изведе мексиканците напред. Звездата на саудитците Бафетимби Гомис (71), влезнал на промяна тъкмо преди втория гол на Монтерей, изравни с глава след незабравим скок зад отбраната. Вратарят Карденас съумя да допре топката с лявата си ръка, само че не и да избави визитата й в мрежата. След 2:2 в минутите до края играта спадна доста, а футболистите попаднаха в плен на умората, тъй като играеха трети мач за една седмица. В добавеното врме Гомис можеше да постави точка на разногласието на два пъти. Той удари и една греда, само че шансът не беше на страната на саудитския отбор.
Гомис и другата зведа Джовинко бяха безапелационни при дузпите за Ал-Хилал, само че локалните момчета демонстрираха, че напрежението е наляло олово в краката им. Карденас избави две слаби топки и самичък реши да завърши разногласието. По предписание вратарите рядко бъркат и мексиканецът финтира своя сътрудник и вкара по земя за крайното 4:2.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР