Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет гласува

...
Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет гласува
Коментари Харесай

Държавата дава 5 млн. лв. за спешен ремонт на пропадналия път за Триград

Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет гласоподава отпущането на 5 057 088 лева от запаса на Министерство на финансите за възобновяване на пътя в региона на Тешел, Триград, Кестен в община Девин. Това сподели пред публицисти вътрешният министър Бойко Рашков, който ръководи комисията.

Единственият път към известната родопска туристическа дестинация е непристъпен от средата на декември м.г., откакто проливните дъждове предизвикаха свлачище.

Положението в региона е бедствено, сподели Рашков. По думите му отпуснатите средства са, с цел да се покрият крайните нужди в общината.

Вътрешният министър посочи, че това ще е първичната отпусната сума. След приемането на бюджета, сумата ще се усили. Очаква се Междуведомствената комисия да разполага сред 80 и 90 млн. лв. и тогава ще се прегледат и за други случаи на ерозии в обитаемоте места.

Решението е взето с единогласие и до края на седмицата Министерски съвет ще удостовери, с цел да стартира наложително премахване на свлачищата, с цел да се възвърне час по-скоро придвижването, сподели Рашков.

В общините Борино, Златоград, Мадан, Рудозем, Чепеларе, Банско и Петрич страната би трябвало безусловно да предприеме дейности по отношение на свлачищата, породени от проливните дъждове.

В отговор на въпрос вътрешният министър съобщи още, че не му е докладван листата с имената, които министър председателят Кирил Петков показа на прокуратурата. " Макар че от медиите, които бяха оповестени, за нас значително тези имена са известни ", добави Рашков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР