Междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB) започна тестови доставки на газ,

...
Междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB) започна тестови доставки на газ,
Коментари Харесай

Междусистемната връзка Гърция-България започва тестови доставки на газ

Междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB) стартира тестови доставки на газ, оповестиха за инофрмационна организация Trend от плановата компания ICGB AD.

" Започнахме тестови доставки с действителни количества природен газ, както е планувано. Това обаче не е начало на комерсиалната употреба ", обявиха от ICGB.

Проектът IGB е от основно значение за повишение на сигурността на доставките и за обезпечаване на диверсификация на източниците на природен газ за България и района на Югоизточна Европа. На районно равнище IGB ще обезпечи достъп до газопреносната мрежа за българските общини и райони, които не са имали опция за съгласуваност. Интерконекторът с Гърция е напълно нов маршрут за транспорт на природен газ към Европа и ще обезпечи на България и района достъп до доставки от нови източници. Проектът ще свърже страната с Южния газов кулоар и има отлична синергия с други огромни енергийни планове като TAP, TANAP, EastMed и терминала за полутечен природен газ в Александруполис. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР