Междуправителствената експертна група по климатичните промени (IPCC) представи в понеделник

...
Междуправителствената експертна група по климатичните промени (IPCC) представи в понеделник
Коментари Харесай

Въздействието върху изменението на климата може да се окаже необратимо

Междуправителствената експертна група по климатичните промени (IPCC) показа в понеделник резултати от свое изследване за изменението на климата, показващи, че някои резултати от изменението на климата, като размразяване на ледените шапки и повишение на морското ниво, могат да бъдат необратими, съобщи БНР.

Проучването, спонсорирано от Организацията на обединените народи, също по този начин показва, че " единствено бързи, стремителни и продължителни " съкращения на излъчванията на парникови газове могат да оказват помощ на света да не надвиши задачата за повишение на температурата с 1,5 до 2,0 градуса по Целзий.

Освен това страните ще би трябвало да ускорят напъните си за постигане на нулеви и даже негативни излъчвания, се отбелязва с отчета на IPCC. И най-после, в изследването се отбелязва, че планетата Земя се е затоплила с 1,1 градуса по Целзий в съпоставяне със междинното равнище за интервала от 1850 до 1900 година, като се предвижда, че светът ще надвиши горепосочената си цел (за стопляне с 1,5-2,0 °C) някъде сред 2030 и 2035 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР