Международното правосъдие, доминирано от Запада, приключи. Решението на Международния наказателен

...
Международното правосъдие, доминирано от Запада, приключи. Решението на Международния наказателен
Коментари Харесай

Хага си постави кръст

Международното правораздаване, доминирано от Запада, завърши. Решението на Международния углавен съд (МНС), издадено в петък в Хага, беше " последният гвоздей в ковчега му ". Така съветски юристи, правозащитници и политици оцениха издаването на заповед за арест от МНС на Владимир Путин и президентския комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова във връзка със събитията в Украйна.

В петък Камарата за авансово произвеждане на Международния углавен съд в Хага издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и съветския детски омбудсман Мария Лвова-Белова по делото за " контрабанда на деца ". В документа на уеб страницата на съда се показва, че те хипотетично могат да бъдат забъркани във „ военни закононарушения, състоящи се в нелегално депортиране на популацията “, в това число деца, и противозаконното им прекачване в Русия, като дейностите се допуска, че са осъществени на територията на Украйна след 24 февруари 2022 година

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Руската федерация не признава юрисдикцията на МНС, затова всевъзможни решения от този тип са оскъдни за Москва от позиция на закона. „ Ние считаме самото слагане на въпроса за възмутително и недопустимо, Русия, както и редица страни, не признават юрисдикцията на този съд и надлежно всевъзможни решения от този жанр са оскъдни за Руската федерация от позиция на позиция на закона “, сподели той.

Мария Лвова-Белова счита, че заповедта на МНС приказва за международно самопризнание на нейната активност. „ Страхотно е, че интернационалната общественост оцени работата в помощ на децата на нашата страна “, сподели тя.

На собствен ред формалният представител на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова акцентира, че решенията на МНС нямат значение за Руската федерация, защото Русия не е страна по Римския статут на Международния углавен съд и не носи отговорности и не сътрудничи с него. „ Евентуални заповеди за арест, идващи от Международния съд, биха били правно оскъдни за Русия “, добави тя.

Международният углавен съд се появи преди две десетилетия, с цел да проверява безчовечен дейности на военните, геноцид и закононарушения против човечеството. МНС е основан въз основа на Римския статут, подобаващ интернационален контракт, признат през 1998 година Освен всичко друго, документът открива функционалностите, юрисдикцията и структурата на съда. МНС не е обвързван с Международния съд, който също заседава в Хага. МНС може да образува каузи по предложение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, само че не е част от структурите на Организация на обединените нации. Съгласно член 63 от Римския статут на МНС не е вероятен неприсъствен развой.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев също реагира на решението на МНС с изображение на тоалетна хартия. Освен това той реши да разгласява обява не в канала си в “Телеграм ”, а в непозната обществена мрежа. „ Няма потребност да обясняваме КЪДЕ би трябвало да се употребява този документ “, написа Медведев в “Туитър ”.

Адвокат Дмитрий Аграновски назова случая доказателство, че концепцията за интернационално правораздаване е унищожена и потъпкана. „ С това решение Международният съд постави край както на себе си, по този начин и на концепцията за интернационално правораздаване за доста дълго време. По-лесно е този съд да се разпусне изцяло и да се събере нов. Направили са си надзорен изстрел в главата. Това решение е безусловно нелегално и не може да докара до никакви последици нито за Путин, нито за Русия, а концепцията за интернационално правораздаване е унищожена и потъпкана “, сподели Аграновски.

В дейностите на МНС той видя предпочитание за десакрализиране и понижаване на ролята на Русия. „ Те желаят да унижат Русия и нейните жители, с цел да можем да стартираме да обсъждаме: допустимо ли е да арестуват водача на страната или не? Този жест беше изработен целеустремено, само че никой от рационалните хора не би помислил, че е допустимо да бъде задържан президентът “, сподели той.

Аграновски не изключва, че решението на МНС е взето и заради безсилието на враговете на страната. „ Има изгода от това за нас. Сега разбираме с кого си имаме работа! Емоционално, тези жестове ще провокират единствено противоположна реакция! Те ще доведат до сближение към Путин, даже тези хора, които се отнасяха към него неутрално или отрицателно “, счита юристът.

Александър Брод, член на Съвета за развиване на гражданското общество и правата на индивида, също приказва за обстоятелството, че съдиите на МНС са подписали личната си присъда. „ Лидерите на Третия Райх също са си фантазирали, че са владетели на света, притежатели на правото на истината. Свърши зле за тях: някой се самоуби, някой беше изваден след процеса в Нюрнберг. Жалко е, че някои западни управници са не запомнили историята, в мъка измислят някакви съдилища, издават заповеди, играят си на нищожно, измислено правораздаване, което не коства нищо ”, сподели Брод.

Правозащитникът акцентира, че от 2014 година съветски и задгранични специалисти и адвокати са събрали „ грамаден размер “ от документи, свидетелства, фотоси и видеозаписи, потвърждаващи нацистката природа на украинския режим, направил хиляди закононарушения против цивилни. „ Не по-малко незаконна е поддръжката на този режим от западните страни. Така че идеолозите и причинителите на експанзията си завоюваха присъда “, счита Брод.

„ В юридически смисъл това е безусловно нищожно решение, което не заслужава никакво внимание “, сподели Константин Долгов, заместник-председател на комисията по икономическа политика на Съвета на федерацията, някогашен заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации.

Но от политическа позиция заповедта на МНС " изумява със своя цинизъм ". Следователно заповедта няма да бъде приета от никого, " като се изключи западните страни, и даже тогава не всички ". „ На фона на действителни закононарушения против човечеството, осъществени с поддръжката и насърчаването на Запада от нацисткия режим на Зеленски, на фона на най-грубите систематични нарушавания на интернационалното филантропично право от Вашингтон и НАТО в редица райони на света, МНС мълчеше. Къде беше? ", сподели събеседникът.

Според сенатора МНС като правосъдна институция се е дискредитирал. „ Това е последният гвоздей в ковчега на доминираното от Запада интернационално правораздаване. Оттук нататък „ интернационалното правораздаване “ свърши. Страните, които в действителност се грижат за своя суверенитет, правдивост и интернационално правораздаване, ще основат нови структури “, сподели Долгов, добавяйки, че заповедта на МНС няма да повлияе по никакъв метод на хода на СВО.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР