Международният валутен фонд (МВФ) в октомврийския си доклад отново подобри

...
Международният валутен фонд (МВФ) в октомврийския си доклад отново подобри
Коментари Харесай

МВФ отново подобри прогнозата си за икономиката на Русия

Международният валутен фонд (МВФ) в октомврийския си отчет още веднъж усъвършенства прогнозата за съветската стопанска система: през 2022 година упованията са за спад от 3,4% вместо с 6%, а през 2023 година - спад с 2,3%, при юлска прогноза за 3,5%.

Относно инфлацията в Руската федерация, специалистите от МВФ чакат през 2022 година тя да е приблизително 13,8%, с понижение до 5% през 2023 година.

Безработицата, по оценки на фонда, ще бъде 4% и 4,3%, надлежно през актуалната и идната година.

Министерството на икономическото развиване на Руската федерация, написа Прайм, предвижда спад на брутния вътрешен артикул (БВП) с 2,9% през 2022 година и с 0,8% през 2023 година.

По думите на министъра на икономическото развиване Максим Решетников, съветската стопанска система ще преодолее спада през 2024 година и ще стартира да пораства, посредством главно на вътрешното търсене - както потребителско, по този начин и капиталово.

По оценки на Централната банка на Русия , спадът на стопанската система на страната тази година ще бъде 4-6%, а през 2023 година може да бъде в границите на 1-4%. При това финансовият регулатор към този момент съобщи, че през октомври е доста евентуално да преразгледа прогнозата за Брутният вътрешен продукт за 2022 година в посока нагоре. Инфлацията в Руската федерация, съгласно прогнозата на Централната банка, през 2023 година ще бъде 5-7%, а през 2024 година ще се върне към задачата от 4%.
 Колко е междинната работна заплата в Русия
Колко е междинната работна заплата в Русия

Повишението по отношение на предходната година е с 11,6%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР