Международният валутен фонд (МВФ) съобщи днес, че не очаква Великобритания

...
Международният валутен фонд (МВФ) съобщи днес, че не очаква Великобритания
Коментари Харесай

МВФ: Великобритания ще избегне рецесия тази година

Международният валутен фонд (МВФ) заяви през днешния ден, че не чака Англия да навлезе в криза тази година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Подкрепена от устойчивото търсене в подтекста на понижаващи се цени на силата, английската стопанска система се чака да избегне криза и да резервира позитивния си напредък през 2023 година ", показва МВФ при актуализация на прогнозите си за Англия, предава Българска телеграфна агенция.

Перспективите за растежа обаче остават " скромни ", като се чака темпът да доближи едвам 0,4 на 100 тази година, съгласно Фонда. 

През април организацията предвижда стесняване на английската стопанска система с 0,3 на 100. 

Промяната отразява " по-високата от предстоящото резистентност " на търсенето и предлагането, отбелязва МВФ. 

Министърът на финансите Джереми Хънт означи, че отчетът на организацията е израз е " огромно усъвършенстване " в вероятностите за напредък на страната и е хвалба за дейностите на държавното управление за възобновяване на стабилността и преодоляване на инфлацията. 

Кредитите, изтеглени от държавното управление на Англия, са се нараснали до 25,6 милиарда бр. лири (31,8 милиарда д.) предишния месец на фона на разноските по схеми за енергийно подкрепяне, по-високите обществени вноски и възходящите лихви по дълг, сочат публични данни, представени от ДПА. 

Според националната статистическа работа на страната това е вторият най-голям индикатор, регистриран за месец април. По-високо кредитирането е била единствено през април на пандемичната 2020 година. 

Спрямо същия месец на предходната година заемите са се нараснали с 11,9 милиарда бр. лири и мощно надвишават със 7,7 милиарда бр. лири упованията на специалистите и с 3,1 милиарда бр. лири прогнозите на държавната Служба за бюджетна отговорност.       

" Правилно е да заемем милиарди, с цел да защитим фамилиите и бизнеса от последствията на пандемията и енергийната рецесия на (руския президент Владимир) Путин ", показва финансовият министър Джереми Хънт. 

По думите му обаче в този момент дългът и кредитирането остават прекомерно високи, заради което измежду целите на държавното управление ще бъде понижаването на дълга. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР