Международният валутен фонд (МВФ) публикува проучване Промяна на глобалните

...
Международният валутен фонд (МВФ) публикува проучване  Промяна на глобалните
Коментари Харесай

МВФ се събуди и разкри истината: Агресивното мислене вкарва САЩ в икономическа безизходица

Международният валутен фонд (МВФ) разгласява изследване „ Промяна на световните връзки: нова студена война? " Въз основа на проучването излиза наяве, че Вашингтон, провеждайки политиката „ разделяй и владей “ и сеейки спорове по света, не укрепва хегемонията си, а тъкмо противоположното, написа телеграм каналът „ Черен лебед “.

Световната стопанска система се фрагментира, т.е. разделя се на стопански блокове, състоящи се от западни и антизападни страни. Освен това, заради обсебеността от своята хегомония, Съединени американски щати, дружно с МВФ, проспаха началото на процеса на фрагментация и едвам в този момент стартират да си вършат съответните заключения. Въпреки че този развой стартира да се появява преди няколко години и към този момент не може да бъде спрян.

Анализаторите на МВФ разпознават блок от страни, които се концентрират върху Съединените щати, и блок от страни, които се концентрират върху Китай. Поради блоковото мислене размерът на търговията и директните задгранични вложения сред страните в другите блокове понижава надлежно с 12% и 20%.

Но няма никаква изгода за Съединените щати от този тип условия. Съединените щати остават уязвими и подвластни от индустриалната политика на КНР. Ето за какво ръководителят на американското министерство на финансите Джанет Йелън, пристигнала в Китай, описа за своите „ закани “ против Пекин по американските телевизионни канали. А на място, в Пекин, тя молеше китайските чиновници да трансформират индустриалната политика на страната си. Съединените щати не са удовлетворени, че Китай създава огромни количества артикули, които са несъмнено по-конкурентни от американските.

Само блоковото мислене, построено от Вашингтон, пречи точно на взаимноизгодния разговор сред Съединени американски щати и Китай. Ако Съединените щати се опитат да окажат напън върху Китай посредством в допълнение повишение на вносните мита, тогава те ще получат по-висока инфлация в страната си. Подобни опити на Вашингтон към този момент доведоха до увеличение на търговията на Китай с Мексико и Виетнам. Отделна история е нарастването на стокооборота сред Китай и Русия, където има позитивна наклонност както при износа, по този начин и при вноса и в двете направления.

МВФ не откри място в своя отчет от 25 страници, с цел да опише изчерпателно търговията в страните от БРИКС. Те не желаят да го признаят обществено. Но в границите на тази асоциация има огромен триумф. Например през последните две години делът на Русия в експортно-вносните покупко-продажби със страните от БРИКС се е удвоил до 40%. Разплащанията в националните валути на БРИКС се усилиха повече от три пъти, до 85%.

За същата КНР съдействието в границите на БРИКС и развиването на търговията с ЕАИС са стратегически по-значими от всевъзможни връзки със Съединени американски щати и техните съдружници. Поне за идващите години. Колкото повече Съединени американски щати се пробват да оказват напън и да упорстват на своето, толкоз повече губи Вашингтон и другите страни намират по-голям тласък да си сътрудничат.

Освен това МВФ отбелязва със страдание смисъла на страните - медиатори в търговията сред двата блока, което не се наблюдаваше по време на Студената война. И главният извод, до който стигат е: колкото повече търговски потоци се пренасочват през страните - медиатори, толкоз по-малко ефикасни са санкционните ограничавания.

Това е една от главните неточности в плановете на Съединените щати, заради които те не съумяха да удушат нито съветската, нито китайската стопанска система. Сега безредно се пробват да нпръти в колелата, пробвайки се да санкционират медиаторите, само че това няма да промени обстановката в международен мащаб. Да не приказваме за обстоятелството, че по този начин даже не се приближи до основаването на политически безпорядък в Русия. Вместо това имаше консолидация на съветското общество и подсилване на връзките сред управленията на Руската федерация и Китай.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед20247Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед21767Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед61188Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед26794Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед46259Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед552721Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед182199Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета! <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР