Международният съд (ICJ) отказа да нареди на Еквадор да защити

...
Международният съд (ICJ) отказа да нареди на Еквадор да защити
Коментари Харесай

ICJ отхвърли спешните мерки срещу Еквадор по делото за нападение в мексиканското посолство

Международният съд (ICJ) отхвърли да подреди на Еквадор да отбрани посолството на Мексико след нахлуване предишния месец в постройката в Кито.

Мексико подаде тъжба против Еквадор във Върховния съд на Организация на обединените нации след нападението на 5 април. Еквадорската полиция нахлу в комплекса, което мнозина смятаха за нарушаване на дипломатическите конвенции, с цел да арестува някогашния вицепрезидент Хорхе Глас.

В жалбата на Мексико се споделя, че дейностите на Еквадор са нарушили суверенитета му. Той прикани Кито да се извини или да бъде изправен пред премахване от Организация на обединените нации.

Въпреки че се чака решението по тази тъжба да отнеме години, в кратковременен проект Мексико също изиска от съда да разпореди на Еквадор да предприеме „ подобаващи и незабавни стъпки за обезпечаване на цялостна отбрана и сигурност на дипломатическите пространства “ и попречване на по-нататъшни прониквания.

Но в четвъртък президентът на Международния съд Науаф Салам сподели, че Еквадор към този момент е поел обещания, които „ обгръщат опасенията, из...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР