Международният олимпийски комитет осъди строго нарушаването на олимпийското примирие от

...
Международният олимпийски комитет осъди строго нарушаването на олимпийското примирие от
Коментари Харесай

МОК осъди Русия за нарушаването на олимпийското примирие

Международният олимпийски комитет осъди строго нарушаването на олимпийското помирение от страна на Русия след нахлуването на съветски войски в Украйна.

МОК излезе с публично изказване на своя уебсайт. В него се споделя:

" МОК категорично осъжда нарушаването на олимпийското помирение от страна на съветското държавно управление. Съответната резолюция на Организация на обединените нации беше призната от Общото заседание на Организация на обединените нации на 2 декември 2021 година с консенсус на всички 193 държави-членки. Олимпийското помирение стартира 7 дни преди началото на олимпийските игри, на 4 февруари 2022 година, и завършва 7 дни след закриването на Параолимпийските игри.

Днес президентът на МОК Томас Бах повтаря своя апел за мир, който изрази и в речите си на церемониите по откриването и закриването на зимните олимпийски игри в Пекин (...).

След последните събития МОК е надълбоко угрижен за сигурността на олимпийската общественост в Украйна. Той сътвори работна група, която ще следи от близко обстановката и ще координира филантропичната помощ за членове на олимпийската общественост в Украйна, където е допустимо. "

 

РЕАКЦИЯТА НА УЕФА и ФИФА

Европейската футболна централа (УЕФА) ще организира изключително съвещания на следващия ден, с цел да разиска лишаване на семейството от Санкт Петербург на финалния мач в Шампионската лига. Той би трябвало да е на 28 май на " Газпром Арена ".

В последните няколко дни Европейският парламент неколкократно прикани УЕФА за направи това и президентът на централата Александър Чеферин се задейства часове след съветската нивазия в Украйна. 

Световната футболна асоциация (ФИФА) пък ще има изключително съвещание още през днешния ден. То е във връзка плануваните плейофни мачове за Мондиал 2022 в Катар, които би трябвало да се играят прем март. Двбоите са Русия - Полша и Шотландия - Украйна.

В вероятност и Швеция би трябвало да срещне съветския отбор, в случай че и двата тима преодолеят първите си съпреници в плейофите. само че шефът на шведската футболна асоциация към този момент съобщи, че подобен мач е " съвсем невъобразим " сега. as " almost unthinkable " at the moment.

 

ФОРМУЛА 1 ОБМИСЛЯ ОТМЯНА НА СЪСТЕЗАНИЕТО В СОЧИ

Формула 1 разгласи публично, че следи доста деликатно военните дейности и ще вземе решение за вероятно лишаване от Сочи на надпреварата от шампионата тази година.

В изказването на F1 се споделя, че организацията " следи от близко развиването на събитията и към този миг няма д аправи повече мнения за надпреварата ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР