Международният олимпийски комитет (МОК) работи със Световната здравна организация (СЗО)

...
Международният олимпийски комитет (МОК) работи със Световната здравна организация (СЗО)
Коментари Харесай

МОК планира ваксиниране на всички олимпийци, за да спаси игрите

Международният олимпийски комитет (МОК) работи със Световната здравна организация (СЗО) над стратегия за имунизиране против COVID-19 на всички спортисти, които имат, или ще завоюват в идващите месеци, квоти за олимпийските игри в Токио това лято, оповестява британският вестник ".

Според публикацията, приоритет за МОК е най-много ускоряването на процеса по имунизиране на спортистите, в чиито страни към момента не са почнали националните стратегии за имунизиране против ковид. Вече са извършени срещи с представители на програмата на СЗО, наречена COVAX, която е насочена към имунизиране в разрастващите се страни.

Източници, близки до договарянията, настояват пред " Телеграф ", че въпрос за предпочитан достъп до ваксини в ущърб на уязвими групи от популацията въпреки всичко не се повдига, само че също по този начин и че споразумение между МОК и СЗО за имунизиране на спортистите може да повдигне " избрани диспути ".

По думите на шефа на английската олимпийска асоциация Анди Енсън, новият проект за подкрепяне на имунизацията в " дребните страни " е сериозен проблем за МОК. Енсън удостоверява, че МОК е в " тясно съдействие " с програмата COVAX.

" Мисля, че те ще продължат да работят над това да създадат имунизацията оптимално налична за хората, които би трябвало да пътуват за Япония. За нас това е значимо ", добавя Енсън.

В началото на януари дългогодишният член на МОК Ричард Паунд разгласи, че предпочитано имунизиране на елитните спортисти против COVID-19 по целия свят е " най-реалистичният вид " да се подсигурява, че олимпиадата в Токио ще се организира. Той бе първият член на олимпийското придвижване, който изрече на глас сходна опция, която би избавила игрите.

Вчера пък голям публичен резонанс провокира публикация в различен английски вестник - " Таймс ". В нея се твърди, че в японското държавно управление на процедура към този момент е взело решение, че няма благонадежден метод за осъществяване на олимпийските игри тази година и управляващите към този момент обмислят по какъв начин страната да реализира семейството си в идната допустима година от олимпийския цикъл - 2032 година А също и, че се търси заслужен и неусетен метод да сервира новината.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР