Международният олимпийски комитет (МОК) одобри облеклата на руските спортисти, които

...
Международният олимпийски комитет (МОК) одобри облеклата на руските спортисти, които
Коментари Харесай

МОК одобри екипировката на руските спортисти за Пьончан

Международният олимпийски комитет (МОК) утвърди облеклата на съветските спортисти, които ще вземат участие на игрите в Пьончан. Състезатели от Русия ще бъдат на зимните олимпийски игри под безпристрастен байрак, представяйки се " олимпийски спортисти от Русия ".

Спортистите ще бъдат облечени в синьо със знак на олимпийския огън и петте олимпийски кръга. Екипировката е създадена от съветската компания за облекло ZASport.

В края на 2017 година МОК разгласи строги критерии каква би трябвало да бъде оборудването. На съветските спортисти беше неразрешено да имат червен цвят в облеклата си, който да се приближава до нюанса, присъстващ в съветския байрак. Позволено е обаче да участват надписите " OAR " или " Олимпийски спортисти от Русия ".

" Получихме публично писмо от МОК, в което утвърди сбирката ни за облекла, предопределена за съветските спортисти, които ще се показват под безпристрастен байрак ", сподели Анастасия Зодрайна, основен изпълнителен шеф на ZASport пред организация ТАСС.

На 5 декември изпълнителният комитет на МОК наложи възбрана на Русия за присъединяване в олимпийските игри. Руски състезатели ще могат да се състезават в Пьончан, само че единствено под безпристрастен байрак и химн и при съществуването на чисто допинг минало.

Олимпийският комитет изпрати и прецизни изисквани за това какво не се допускавъв външни тип на съветските спортисти. Националният герб и емблемата на националния олимпийски комитет би трябвало да бъдат сменени с олимпийските кръгове. Надписът Русия на оборудването се заменя с " Олимпийски състезател от Русия ".

Търговската марка Team Russia не би трябвало да се употребява върху облеклата или оборудването на състезателите. Един или два цвята от националния байрак са позволени за потребление, само че единствено след авансово утвърждение от МОК.

Освен това съветските спортисти, които ще взе участие в Пьнончан, са получи възбрана да загатват националността си в обществените мрежи, заяви в края на 2017 година ски бегачката Ирина Громова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР