Международният концерн Stellantis систематично разширява гамата на италианската марка Alfa

...
Международният концерн Stellantis систематично разширява гамата на италианската марка Alfa
Коментари Харесай

Alfa Romeo Brennero ще е малък електрически кросоувър

Международният тръст Stellantis систематично уголемява гамата на италианската марка Alfa Romeo. През това десетилетие компанията би трябвало напълно да премине към електрически коли, а първият подобен автомобил ще се появи през 2024 година.

Той ще съставлява субкомпактен кросоувър, като информацията е на изпълнителният шеф на Alfa Жан-Филип Импарато. В изявление за Automotive News Europe, Импарато означи, че новият модел, който най-вероятно ще се споделя Brennero, ще бъде стъпка под неотдавна показания Tonale.

Въпреки че това ще бъде първото електрическо транспортно средство на марката, Alfa Romeo ще предлага и версии с мотори с вътрешно горене. През 2025 година пък ще се появи модел, който въобще няма да има разновидности с мотори с вътрешно горене.

Ще напомним, че Импарато преди този момент ръководеше Peugeot, помагайки за възстановяване на финансовите резултати на компанията. Както самичък споделя, задачата му в Alfa Romeo е почти същата. Босът на марката показва BMW като главен ориентир, с който италианската марка се състезава яростно в няколко сегмента едновременно.
`Alfa

За да се бори с германците, Alfa Romeo ще актуализира съществено гамата си и ще създаде пет нови модела. Един от тях е неотдавна показаният кросоувър Tonale, до момента в който другите два ще заменят Giulia и Stelvio. Четвъртият ще бъде кросоувърът Brennero, а петият е упоменатият чист електромобил, който към момента е под подозрение.

Освен това Импарато се надява, че новите коли ще оказват помощ за съществено увеличение на продажбите в чужбина. Има и проекти за завръщане и на американския пазар. Припомняме, че неотдавна показаният кросоувър Tonale се трансформира в един от тези коли, на които компанията разпорежда доста огромни очаквания.

Първият хибриден кросоувър на Alfa Romeo е построен на платформата FCA Small Wide (SUSW), която е в основата на Jeep Renegade и Compass. Италианците обаче означават, че окачването, кормилното ръководство и електрониката са изцяло нови.

Що се отнася до идната поява на Brennero, има още една информация, която би трябвало да споделим с вас и това е цената. Според непотвърдена информация този нов модел ще коства към 30 000 евро (базова цена), което е много огромна сума за транспортно средство от този субкомпактен клас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР