Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира Велко

...
Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира Велко
Коментари Харесай

Стартира театралният фестивал в Тополовград

Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ирония „ Велко Кънев “ се организира към този момент 25 години в Тополовград. С шествие стартира тазгодишното му издание, на чието разкриване формален посетител бе вицепрезидентът Илияна Йотова.

В читалище „ Св. Св. Кирил и Методий - 1894 “ кметът на Тополовград Божин Божинов тържествено откри 25-я фестивал, в който участниците са от страната и чужбина. Той благодари на десетките донори, помогнали за провеждането му.

Поздравления към уредниците, участниците, журито и гостите насочи и вицепрезидентът Илияна Йотова.
„ Изкуството е по-силно от войната, по-силно е от неволите, по-силно е от нерадостите! Сигурна съм, че всеки един от нас, когато се потопи в това, което се случва на сцената, не помни всичко “, сподели от сцената тя.

Сред гостите бяха също регионалният шеф на Хасково Минко Ангелов и заместникът му Мартин Узунов.В приветствен адрес хасковският регионален шеф акцентира: „ Този влиятелен фестивал пази жива паметта за един от най-обичаните български артисти Велко Кънев. Вярвам, че интернационалният фестивал, отдаден на неговото име, ще продължи да събира на сцената на Тополовград авторитетно жури и десетки нови гении. “

Юбилейното издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ирония „ Велко Кънев ” в Тополовград продължава до 25 септември.В седемте фестивални дни на сцената на читалището ще се показват 18 любителски театрални състава от Италия, Молдова, Сърбия, Украйна и България.

Организатори са Министерството на културата, Изпълнителната организация за българите в чужбина, Съюзът на артистите в България, Съюзът на националните читалища, Община Тополовград и читалище „ Св. Св. Кирил и Методий-1894 ”.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР